vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fosta directoare a liceului Dăbuleni, cercetată penal

Anchetă penală la Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, unde 9 copii au ajuns luna trecută la spital cu simptome de intoxicaţie, după o dezinfecţie făcută în şcoală. Directoarea a fost demisă, iar colegii ei au sunat la poliţie după ce femeia a luat mai multe documente din birou.

Luminiţa Diaconu a fost demisă, marţi, din funcţia de director al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, în urma unei decizii a Consiliului de Adminsitraţie al şcolii, care a considerat-o responsabilă pentru faptul că luna trecută 9 elevi au ajuns la spital, după o dezinfecţie făcută în liceu. Aceasta, deşi ISU Dolj a făcut măsurători la faţa locului şi nu a detectat substanţe periculoase. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au recoltat probe de la faţa locului. Rezultatele analizelor nu au arătat nimic în neregulă.

A fost numit şi un înlocuitor al acesteia, directorul adjunct, dar procesul verbal de predare-primire a documentelor nu s-a făcut. Colegii ei i-au sigilat biroul. Miercuri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 5, femeia a mers la şcoală, ar fi rupt sigiliul pus pe uşa biroului său şi a luat de aici mai multe documente. Când au ajuns la şcoală, colegii ei au observat că sigiliul fusese rupt. Au anunţat poliţia, declarând că în şcoală au intrat persoane necunoscute, astfel că a fost deschis dosar penal pentru violarea sediului profesional. Ulterior s-a aflat că fosta directoare, acum doar profesoară în liceu, a fost cea care a pătruns în birou. S-ar fi analizat camerele de supraveghere şi s-ar fi observat că femeia a plecat cu mai multe documente din birou. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Politisti din cadrul Politiei Orasului Dabuleni au fost sesizati cu privire la faptul ca, in noaptea de 3/4 martie a.c., persoane necunoscute au patruns fara drept in incinta unei unitati de invatamant din Dabuleni.
In cauza, politistii au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de violarea sediului profesional.
Astfel, din primele verficari efectuate, politistii au stabilit faptul ca fostul director al unitatii de invatamant ar fi fost persoana care ar fi intrat in sediul institutiei.
Cercetarile sunt continuate de politisti in cadrul dosarului penal, urmand ca, in functie de rezultatul acestora, sa fie dispuse masurile corespunzatoare”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Reamintim, că luna trecută, o parte dintre profesorii şi elevii Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni au protestat în curtea şcolii cerând demisia directoarei.

Politica