sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Penitenciarul din Târgu-Jiu nu mai primește condamnați de teama coronavirusului

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a decis ca nicio persoană condamnată în această perioadă să nu mai fie primită în unitate, după ce unul dintre psihologii instituţiei s-a izolat acasă, timp de 14 zile. Femeia nu are simptome, dar vecina ei din localitatea Drăguţeşti, angajată a Primăriei din localitate, a interacţionat cu persoane care s-au întâlnit cu italianul infectat cu noul coronavirus.

Reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu au spus că: „Într-adevăr, una dintre măsuri este şi aceasta, ca pe o perioadă de timp, nou-depuşii să meargă la Craiova, indiferent de situaţia lor. Este o măsură de moment, dar se va reveni la situaţia anterioară. Este una dintre măsurile luate pentru a preveni, pe orice cale, riscul infectării cu acest nou virus. Nu suntem în carantină, sub nicio formă. În contextul în care primul caz a fost raportat în judeţul Gorj, s-au luat nişte măsuri suplimentare”.

În aceste condiţii, marţi, poliţiştii din judeţul Gorj au fost nevoiţi să transporte un bărbat de 40 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru furt, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În închisoare sunt acum 263 de deţinuţi.

Psihologul închisoare are o vecină angajată la Primăria Drăguţeşti, pe unde trecuse italianul bolnav de coronavirus care a stat câteva zile în Gorj.

Politica