joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a câștigat Silver League!

Echipa națională de volei masculin a României a câștigat finala Silver Seague, după ce a trecut de Grecia, în dublă manșă. În meciul tur, tricolorii au învins la limită, 3-2, pe terenul grecilor. În partida retur, românii nu le-au dat nici măcar o șansă adversarilor și au câștigat cu 3-0. Victoria naționalei este extrem de importantă pentru voleiul românesc. După acest succes, elevii lui Dănuț Pascu au promovat în Golden League, acolo unde vor da piept cu adversari mult mai puternici.

Din selecționata ce a ridicat trofeul au facut parte, pe lângă selecționerul Dănuț Pascu, și alți trei componenți ai Craiovei: Laurențiu Lică, Răzvan Olteanu și kinetoterapeutul Mirel Popa.

Trofeu Silver League a fost câștigat după un parcurs fără greșeală al voleibaliștilor români, încheiat cu 8 victorii din 8 meciuri disputate. România a câștigat și un cec în valoare de 50.000 de euro, bani care vin din partea CEV pentru echipa campioană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tricolorii nu scapă de Grecia, pe care o vor întâlni și la Campionatul European din luna septembrie. România are o grupă destul de grea, din care mai fac parte echipe precum Grecia, Franța, Italia, Bulgaria sau Portugalia. Reușita din finală le poate da încredere sportivilor români, care vor putea aborda duelul de la EURO cu mult mai mult calm.

Campionatul European 2019 (m): Componența grupelor

Grupa A (Franța): Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia, Grecia, ROMÂNIA

Grupa B (Belgia): Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria

Grupa C (Slovenia): Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus

Grupa D (Olanda): Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru.

Primele patru clasate se califică în faza următoare.

Turneul final va avea loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franța, Olanda și Slovenia și va fi primul cu 24 de naționale la start.

Foto: doarvolei.ro

Politica