sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pagube de 13 milioane lei, după ploi

Autorităţile mehedinţene cer 13 milioane lei de la Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului. Aceasta ar fi valoarea pagubelor produse de ploi şi inundaţii, în luna iunie, în judeţ.

Mai multe drumuri, poduri şi străzi din Drobeta Turnu Severin şi comunele Malovăț, Voloiac, Ponoarele, Șimian, Ilovița, Balta, Cireșu, Devesel, Hinova, Prunișor, Șișești au fost afectate de ploile şi inundaţiile din luna iunie. De suferit au avut şi „două obiective aflate în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, care au nevoie de intervenții”, după cum afirmă reprezentanţii administraţiei judeţene.
În urma evaluărilor realizate în teren, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, au elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost supus spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul ședinței din luni dimineață, proiect prin care cer 13 milioane lei de la Guvern.
„Proiectul a fost aprobat de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, îl voi semna astăzi împreună cu domnul prefect, urmând să îl transmitem în cel mai scurt timp Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice. Astfel, solicităm ca din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului să ni se atribuie suma de 13 milioane lei, bani necesari pentru reabilitarea elementelor de infrastructură afectate în urma producerii fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate în perioadele 5-18 iunie 2019 și 23-24 iunie 2019 și sperăm să primim un răspuns pozitiv în cel mai scurt timp”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat un plan de măsuri și recomandări pentru prevenirea și atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației la nivelul județului Mehedinți, pe parcursul săptămânilor viitoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica