sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Studentul care și-a măcelărit tatăl a fost arestat preventiv

Când îşi bagă dracul coada se alege praful de tot. Tânărul student, de loc din Drobeta Turnu Severin, în vârstă de 23 de ani, care și-a ucis tatăl cu 20 de lovituri de cuțit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinți. Soarta a făcut, ca într-o clipă, familia înstărită în Drobeta Turnu Severin, să se destrame. Și asta în condițiile în care, până mai ieri, era o familie realizată și, cel puțin în aparență, fericită: vilă de toată frumusețea în buricul municipiului, mașină scumpă, bani, avere și un copil frumos. Puțini știau însă că singurul lor fiu pe care îl duseseră să studieze la o facultate în Danemarca suferea de afecțiuni psihice și din acest motiv fusese internat la spitalul din Gătaia o bună bucată de vreme.

Când a ucis își pierduse mințile, nu mai era el

Surse de încredere ne-au dezvăluit că cel mai probabil tânărul care și-a hăcuit tatăl în asemenea hal nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Când a ucis își pierduse mințile, nu mai era el. Una dintre cauze ar fi aceea că își întrerupsese tratamentul pentru boala psihică care-l măcina și cea de-a doua cauză ar fi aceea că tatăl ar fi fost întotdeauna extrem de abuziv cu el. Că l-ar fi certat, persecutat și bătut din aproape orice. Mulți se întreabă acum de ce autorul nu a fost internat într-un spital de psihiatrie cu regim închis pentru continuarea tratamentului. Căci există totuși suspiciunea rezonabilă că un om sănătos la cap, cu discernământ, nu și-ar fi ucis tatăl. Și mai ales în asemenea hal. Este posibil însă ca la contestarea măsurii de arestare avocații apărării să solicite internarea autorului într-un spital în vederea tratării sau ameliorării bolii. În caz contrar, adică netratat de boală și băgat în pușcărie, un asemenea om este irecuperabil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când își bagă dracul coada: Scene de groază în casa unor oameni avuți

Din primele cercetări ale anchetatorilor reiese că tânărul student fusese internat o bucată de vreme la spitalul de boli psihice din Gătaia. Ulterior, probabil când afecțiunile de care suferea s-au mai ameliorat, acesta a părăsit unitatea spitalicească și a plecat în Danemarca, la un cămin, unde studiase la o facultate. Părinții, mama și tatăl, îngrijorați de fiul lor care plecase în străinătate și întrerupsese tratamentul, ca orice părinți grijulii, au făcut tot ce le-a stat în putință și au reușit să-l aducă în țară. Luni dimineață, în jurul orei 10.00, mama acestuia, a plecat la cumpărături. Când s-a întors acasă a avut parte de o scenă de groază. Soțul ei, în vârstă de 54 de ani, își dădea ultima suflare, înjunghiat, într-o baltă de sânge. Femeia a sunat la Salvare, dar a fost prea târziu întrucât la sosirea echipajului victima a fost găsită decedată. La fața locului a sosit rapid și echipa operativă a IPJ Mehedinți. Cuțitul cu care fiul și-a măcelărit tatăl a fost găsit de oamenii legii. Autorul crimei stătea pe scara din fața casei, mut, cu capul în mâinile pline de sânge.

Iată decizia de arestare a Tribunalului Mehedinți

Dosarul de omor numărul 1165/101/2018 instrumentat de Parchetul Județean Mehedinți prin procurorul criminalist Ionuț Bleoancă a fost admisă propunerea de arestare preventivă a autorului. Măsura a fost luată de magistrații Tribunalului Mehedinți care au decis arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă ci poate fi contestată în 48 de ore. Iată soluția integrală a instanței de judecată: ,,Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 226 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p., rap. la art. 223 alin. 2 din C.p.p. şi art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.p.p., Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, faţă de inculpat. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzute de art. 188 alin.1 rap. la art. 199 alin.1 C.p. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 15.05.2018 şi până în data de 13.06.2018, inclusiv. În baza art. 230 C.p.p., Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 din C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 130 lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu – Mîndreci Daniel, conform delegaţiei nr. 1586/15.05.2018, emisă de Baroul Mehedinţi, rămâne în sarcina statului şi va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă, potrivit art. 204 C.p.p.. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 15.05.2018, orele 14,10, la sediul Tribunalului Mehedinţi. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 7/2018 15.05.2018” se arată în soluția instanței de la Tribunalul Mehedinți.

Politica