vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele au de luptat până la final pentru locul doi

După ce marți fetele antrenate de Bogdan Burcea au câștigat fără emoții pe terneul lui Rapid București, cu scorul de 27-22 (14-10), handbalistele de la SCM Craiova vor avea parte de un meci mai dificil astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie. Echipa olteană va întâlni pe teren propriu Corona Brașov, fosta formație antrenată de Bogdan Burcea în trecutul apropiat. Brașovencele nu mai au pentru ce lupta în campionat în aceste ultime etape, clasându-se la mijlocul clasamentului fără a mai avea posibilitatea să urce în ierarhie. Rămâne doar orgoliul de a învinge Craiova, noua campioană a Cupei EHF, care le poate motiva pe jucătoarele Coronei să tragă mai mult pentru victorie. În schimb, valoarea și miza existentă pentru echipa craioveană trebuie să iasă în evidență. SCM Craiova trebuie să câștige ambele jocuri pe care le mai are de disputat în Liga Florilor, cel de azi cu Corona Brașov și cel din ultima etapă de la Dunărea Brăila, care va avea loc sâmbătă în deplasare, pentru a urca pe locul secund.

Mai au nevoie de șase puncte pentru a-și securiza a doua poziție din clasament

În acest moment, craiovencele sunt pe locul trei la două puncte în spatele echipei Măgura Cisnădie, care se situează pe locul doi, dar au un meci în minus față de actualele ocupante ale poziției secunde. Cu o victorie azi și încă una sâmbătă, echipa lui Bogdan Burcea va detrona Măgura de pe a doua treaptă a podiumului și va deveni vicecampioană națională în acest sezon, după ce weekendul trecut a cucerit trofeul european.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Rapid a fost un meci destul de greu, dacă ne gândim că fetele sunt destul de obosite după partidele din acest sezon. Am reuşit să ne concentrăm şi să câştigăm cele trei puncte, foarte importante pentru obţinerea locului secund la finalul acestui campionat. Mâine (n.r. – azi) ne aşteaptă un meci greu, Braşovul a plecat cu obiective măreţe, dar s-a împotmolit pe parcurs şi este în afara cupelor europene. Cu siguranţă, jucătoarele Coronei vor veni să demonstreze că au valoare. Aşteptăm publicul să vină în număr cât mai mare la sală, mai ales că va fi ultimul de pe teren propriu în acest sezon”, a declarat antrenorul secund al echipei de handbal feminin a SCM Craiova, Grigore Albici.

Spectatorii prezenţi azi în Sala Polivalentă la meciul cu Corona Braşov vor avea posibilitatea să vadă din nou trofeul Cupei EHF.

Politica