miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab”, reabilitat cu fonduri europene

Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea va fi reabilitat cu fonduri europene. Bugetul proiectului este de peste 5 milioane de lei, mare parte din sumă fiind fonduri nerambursabile, după cum au anunţat reprezentanţii primăriei.

Contractul de finanţare a fost deja semnat. Proiectul a fost depus de Primăria Râmnicu Vâlcea în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul «Reabilitare termică Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”» îşi propune ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condiţiilor infrastructurale şi a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul lor de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic. Proiectul are, ca obiective specifice, creşterea eficienţei energetice în clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Pentru funcţionarea şcolii în condiţii optime, pentru asigurarea unei stări tehnice corespunzătoare şi a unui climat optim desfăşurării activităţii şi pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii, sunt necesare a se executa o serie de categorii de lucrări pentru reabilitarea termică ce vor creşte performanţa energetică a clădirilor, respectiv vor reduce consumurile energetice pentru încălzirea acestora”, arată reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform aceluiaşi document, bugetul proiectului este de 5.309.024,54 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 4.983.463,96 lei.

Politica