vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie cu Israel

Israel – România 1-2 (0-0)

Marcatori: Hemed (60)/Stanciu (64), Țucudean (82)

Israel: Harush – Bitton, Taha, Tibi, Tawatha – Natch (Maman 80′), Kayal (Cohen 46′) – Micha (Seba 46′), Melikson (Levi 46′), Ben Haim II (Einbinder 68′) – Hemed (Turgeman 61′). Selecţioner: Alon Hazan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România: Niţă – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Pintilii (Anton 73′), R. Marin (Cicâldău 83′) – Deac (Chipciu 61′), Grozav (Mitriţă 61′), Budescu (Stanciu 61′) – Keşeru (Ţucudean 70′). Selecţioner: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Taha 31′, Bitton 71’/Stanciu 81′.

Naționala României nu a arătat rău în amicalul din deplasare cu Israel, de sâmbătă seara, pe care l-a câștigat cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0, o contribuție mare la această revenire având și Alex Mitriță, jucătorul Craiovei, intrat pe parcursul reprizei a doua. După o primă repriză în care au absentat golurile, în actul al doilea cele două formații au intensificat atacurile, iar gazdele au deschis scorul în minutul 60 prin Hemed, care a intrat în careu și l-a învins de la zece metri pe Niță. Avantajul Israelului nu a durat mult, pentru că proaspătul intrat Stanciu a trimis, patru minute mai târziu, un șut superb de la 20 de metri în vinclul porții adverse. Victoria României a venit în finalul meciului, când Țucudean (82) a finalizat cu o scăriță pasa foarte bună trimisă de craioveanul Alex Mitriță, care a prins 40 de minute prospere în tricoul naționalei, fiind de altfel și debutul său la echipa tricoloră de seniori. Naționala noastră a învins astfel cu 2-1 reprezentativa din Israel și începe anul competițional cu bine. „Eu cred că a fost o primă repriză pe care am controlat-o. Am avut o singură sincopă, la lovitura de cap a lui Ben Haim. Am avut şi două mari ocazii, prin Budescu şi Keşeru. Ei au intrat bine în repriza a doua, dar după înscrierea golului au pierdut din viteză. Jocul s-a schimbat complet de la intrarea celor trei (n.r. – Stanciu, Mitriţă şi Ţucudean), am dat două goluri, am atacat în continuare. Israel e o echipă bună, pe care în ultimul timp nu reuşisem s-o batem. Îi felicit pe băieţi. Le-am spus să nu ne relaxăm, să încercăm să intrăm mai bine decât am făcut-o în prima repriză, dar am făcut-o cu totul invers. Sunt lucruri pe care le vom discuta, pentru că am pierdut un pic ordinea în teren. Ei au făcut acele schimbări şi nu am ştiut să răspundem”, a declarat selecționerul Cosmin Contra, care a avut cuvinte de laudă la adresa jucătorului Nicușor Bancu, de la Craiova, integralist în amicalul cu Israel. „Am văzut o îmbunătăţire pe plan defensiv pentru Bancu şi nu mi-a fost frică să-l bag. Defensiva a jucat un meci foarte bun, Bancu a făcut un meci bun şi mă bucur pentru asta. Mă bucur că au debutat doi-trei jucători. Avem lot bun, echilibrat, cu jucători tineri”, a mai spus antrenorul naționalei. Contra a avut totuși emoții după ce adversarii au marcat golul, crezând că jucătorii nu vor mai putea întoarce jocul în favoarea lor: În general, România tinde să piardă când primeşte gol prima. Sunt şi lucruri pozitive, şi lucruri negative. Suntem pe un drum bun, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă caldă. Important este să avem acelaşi spirit. Mi-a fost frică după 1-0 că ne vom prăbuşi, dar am avut o reacţie extraordinară”, a mai afirmat Contra.

Mitriță: Sunt bucuros că am făcut pasul către echipa mare

Craioveanul Alex Mitriță a intrat în minutul 61 în meciul de sâmbătă, în locul lui Grozav, și a avut o evoluție bună. Pe lângă driblingurile reușite și ritmul bun de joc, Mitriță a reușit și o pasă de gol pentru Țucudean, care a înscris pentru 2-1. Sunt foarte bucuros, îmi doream să fac pasul către echipa mare. Sunt foarte fericit mai ales că meciul s-a terminat cu o victorie. Nu am avut emoții, dar sigur că am simțit o bucurie imensă când am intrat pe teren. Sunt foarte fericit că am câştigat, s-a văzut că ne-am dăruit, că am avut o atitudine foarte bună. Sunt fericit că am dat o pasă de gol la debut. Îmi doream această convocare, îmi doream să joc pentru echipa naţională mare, chiar dacă am făcut-o de multe ori şi la juniori. M-aş bucura enorm să joc titular acasă la mine, pe Ion Oblemenco, în faţa fanilor Universităţii“, a declarat Mitriță.

Stanciu: E o victorie bună pentru moralul nostru

Cel care a marcat golul egalizator în amicalul câștigat contra Israelului, Nicolae Stanciu este de părere că această victorie contează pentru moralul echipei naționale, care, în opinia sa, nu are voie să rateze calificarea la Euro 2020. Mă bucur că am reuşit să câştigăm, era important pentru noi, pentru moral. O să ne aştepte un joc mult mai greu cu Suedia. Când am mingea la 16, 20 de metri, mereu încerc să şutez, mă bucur că azi am marcat. Cred că e una dintre cele mai bune calităţi ale mele este şutul. Îmi place să trag foarte mult la poartă, dar nu o fac la fel de des ca înainte. Primordial este faptul că am câştigat, nu că am marcat eu. Am intrat cu poftă de joc pentru că de fiecare dată când vin la naţională îmi doresc foarte mult să joc. A fost un teren senzaţional de bun, cred că orice fotbalist şi-ar dori să joace pe o asemenea suprafaţă. Îmi pare bine că am reuşit să intru bine, este al 20-lea meci al meu la naţională. Suntem conştienţi de importanţa meciurilor care urmează. Avem Liga Naţiunilor, o competiţie după care te poţi califica la Euro, iar asta contează cel mai mult. Ar fi un dezastru dacă nu ne-am califica la Euro 2020“, a afirmat Nicolae Stanciu. România va mai susține un joc amical mâine, la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, contra reprezentativei Suediei. Partida este programată de la ora 21.30.

Sursăfoto: gsp.ro

Politica