Peste 100 de poliţişti gorjeni, avansaţi în grad

Date:

Nu mai puţin de o sută de polițiști din judeţul Gorj au fost avansați vineri la gradul profesional superior. Aceştia au fost felicitaţi pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea de către inspectorul șef Decebal Drăghiea, la festivitatea desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj cu prilejul împlinirii a 196 de ani de la înființarea Poliției Române.

Dintre cei avansaţi în grad, şapte comisari de poliție au devenit comisari șefi. Este vorba de Alin Cristian Arbagic, șeful Secției 6 Târgu Cărbunești, Costin Brihac, șeful Serviciului Comunicații și Informatică, Claudiu Vasile Ghidu, Daniel Constantin Săvulescu, Petre Cristian Sprîncenatu, șeful Serviciului Criminalistic, Daniel Tică, șeful Centrului Operațional și Lucian Constantin Vîrjan. Totodată, opt subcomisari au avansat în gradul de comisar de poliție. Printre aceștia se numără și Delia Rodica Leuștean, șeful Serviciului Cabinet, dar și Alexandru Prejbeanu, adjunctul șefului Poliției Municipiului Motru.

 

Din inspectori, subcomisari de poliţie

Cu acest prilej, nu mai puţin 15 inspectori principali au devenit subcomisari de poliție. Printre aceștia se află unul dintre purtătorii de cuvânt ai IPJ Gorj, Andrei Lazăr, dar și Bogdan Scafeș, fost purtător de cuvânt al instituției. Au mai fost avansări în gradele de: inspector de poliție, agent șef principal de poliție, agent șef de poliție, agent șef adjunct de poliție și agent principal de poliție.

 

Premii pentru acţiunile sportive

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, toate avansările la gradul profesional superior au fost la termen.

„Cu ocazia Zilei Poliției au fost avansați 64 de agenți de poliție în gradul superior următor și 47 de ofițeri de poliție. Aceste avansări s-au produs urmare a îndeplinirii termenului legal pentru avansarea în grad. Au mai fost desfășurate o serie de activități inedite și de noutate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Am avut expoziții de pictură, de documente istorice, lansări de carte, o lansare de revistă”, a declarat Miruna Prejbeanu.

În cadrul evenimentului au fost acordate şi premiile câștigătorilor competițiilor sportive. La tenis de masă, șeful Serviciului Criminalistic, Petre Cristian Sprîncenatu, a ocupat locul I în clasament. La minifotbal, trofeul a ajuns la echipa de fotbal a IPJ Gorj, iar la șah a fost declarat câștigător Alexandru Eduard Becheanu, agent principal de poliție la Poliția Municipiului Târgu Jiu.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...