vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gemenele pasionate de pictură: „E greu să vorbim despre perfecțiune”

Au 13 ani, sunt gemene și au o pasiune comună: pictura. Denisa Mihaela și Ingrid Nicoleta învață la Școala Gimnazială din Filiași. Fetele desenează de câțiva ani, talentul fiindu-le șlefuit în cadrul Clubului de pictură din localitate. În funcție de complexitatea lucrărilor, surorile își petrec ore bune jucându-se cu varietatea de culori și îndrăznind să viseze la propriile expoziții.

Denisa Mihaela a făcut primele desene în timpul grădiniței. Timpul a învățat-o să acorde importanță talentului său și astfel a pornit la drum.

Nu cred că aș putea să mă descriu pentru că, din punctul meu de vedere, sunt o fire complexă și încă nu cred că îmi cunosc personalitatea îndeajuns. Legat de pasiunea mea pentru pictură, când eram la grădiniță, țin minte că desenam rochii și fete. Colegele apreciau acest lucru și pentru că mereu mi-a plăcut să fiu în centrul atenției încercam să fac cât mai bine desenele respective. În timp am înțeles că pot dezvolta acest lucru și la ora actuală îmi doresc ca lucrările mele să fie cât mai bune. E greu să vorbim despre perfecțiune”, a povestit Mihaela.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mi-a plăcut dintotdeauna să combin culori și să încerc să creez lucruri noi”

Ingrid Nicoleta pictează și ea de când era micuță. Progrese au făcut, și ea și sora sa, cu ajutorul profesoarei de la Clubul de pictură din Filiași.

Pasiunea pentru pictură o am de mică, din clasele primare. Mi-a plăcut dintotdeauna să combin culori și să încerc să creez lucruri noi. Ceea ce vedeam în jurul meu visam să transpun într-un tablou. Așa am început. Atât pe mine, cât și pe sora mea ne ajută foarte mult doamna profesoară Mihaela Georgescu de la Clubul de pictură de la noi din oraș. Dumneai ne-a descoperit talentul și muncește mult alături de noi pentru a ne forma. Dumneaei ne sprijină și mereu ne învață lucruri noi”, a completat Nicoleta.

Timpul alocat unei lucrări depinde foarte mult de starea mea”

Despre primul tablou realizat, atât Nicoleta cât și Mihaela vorbesc cu emoții. Nicoleta a pictat un peisaj cu flori, iar Mihaela o grădină cu fântână arteziană și păsări deasupra. Nicoleta iubește natura statică.

Îmi place să pictez foarte mult natură statică, aceasta cuprinzând obiecte, flori. Ador să pictez flori. De asemenea, îmi place foarte mult să dau viață peisajelor, să dau culoare și să iasă ceva viu. Timpul alocat unei lucrări depinde foarte mult de starea mea și de dimensiunea tabloului. Cel mai mult am stat șapte ore, dar media este de patru, cinci ore”, a spus Nicoleta.

Niciodată nu mă grăbesc. Important este ca rezultatul să fie frumos”

Mihaela nu are o temă preferată. „Când fac un desen, mă inspir din mai multe locuri până ajung la ceva ce îmi place. Din acest motiv și datorită acestui mod al meu de a lucra tind să cred că abstractul mă atrage. Un tablou îl pot realiza în șase, șapte ore. Totul depinde de starea mea. Niciodată nu mă grăbesc. Important este ca rezultatul să fie frumos”, a povestit Mihaela.

Îmi place să scriu despre momente din viața mea”

Când nu pictează, cele două surori își petrec timpul alături de prieteni. Pun preț pe relațiile cu cei din jur și respectă legăturile pe care le-au creat de-a lungul timpului. Fetele au însă și pasiuni diferite. Mihaela se joacă și cu literele. Scrie despre viața ei, despre ceea ce i se pare important că se petrece în jurul ei și o face ori de câte ori prinde ocazia.

Îmi place să scriu despre momente din viața mea sau despre subiecte pe care le aud în jurul meu. Scriu, de multe ori, dacă am o idee, la finalul caietelor, în timpul orelor. Îmi place să fac și mișcare, skate-ul fiind prietenul meu”, a spus, râzând, Mihaela.

Pași mărunți pentru vise mari

Nicoleta își petrece mult timp citind și îi mai place să asculte muzică. Pentru viitor, atât Nicoleta cât și Mihaela și-au propus, în primul rând, să ajungă în Craiova, la un atelier, club de pictură care să le permită să progreseze. Și, ca orice artist în devenire, cele două surori visează la propriile expoziții. Au participat deja la evenimente de acest fel, s-au întors cu medalii, dar sunt convinse că dacă vor munci și vor investi timp în tot acest demers, rezultatele vor fi unele pe măsură.

Politica