joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj versus Dâmbovița, la baraj

FC U Craiova 1948 urmează să întâlnească în dublă manșă una din cele 3 echipe care formează trioul fruntaș al Ligii a 4-a din Dâmbovița, Recolta Gura Șuții, Gloria Cornești sau Unirea Ungureni.

Liderul și viitoarea campioană a Doljului, FC U Craiova 1948 și-a aflat ieri adversarul de la baraj pentru promovarea în liga a 3-a. Craiovenii se vor duela cu echipa campioană a județului Dâmbovița, lupta pentru titlu în acest județ urmând se dea între echipele Recolta Gura Șuții (46 de puncte), Gloria Cornești (44) și Unirea Ungureni (40). Pentru promovarea în

Liga a 3-a, datele de disputare sunt 16 iunie, ora 18.00 (turul), și 23 iunie 2018, ora 17.30 (returul), iar FC U Craiova va juca meciul retur pe tren propriu. Tot în regiunea a 5-a din care face parte și Doljul în urma tragerii la sorți se vor mai juca: Vâlcea (Flacăra Horezu sau Cozia Călimănești) cu Teleorman (Rapid Buzescu sau Astra Plosca) și Argeș (Unirea Bascov) cu Olt (Vedița Colonești sau Viitorul Văleni Nicolae Titulescu). Campioanele din celelalte două județe al Olteniei, Gorj și Mehedinți, vor juca după cum urmează: Petrolul Bustuchin sau Știința Turceni (județul Gorj) cu Crișul Chișineu Criș sau CS Ineu (județul Arad), Recolta Dănceu, Viitorul Șimian sau CS Strehaia (județul Mehedinți) cu Timișul Șag sau ACS Dumbrăvița (județul Timiș).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celelalte meciuri vor fi între campioanele următoarelor județe: Botoșani Bacău, Iași Neamț, Suceava Vaslui, Maramureș Bihor, Cluj Sălaj, Bistrița-Năsăud Satu Mare, Brașov Covasna, Alba Harghita, Mureș Sibiu, Hunedoara Caraș-Severin, Ialomița Ilfov, Giurgiu București, Călărași Prahova, Vrancea Constanța, Tulcea Buzău și Galați – Brăila. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.

Până la data de 15 ianuarie 2018, fiecare asociaţie judeţeană are obligaţia de a trimite, la Departamentul Competiţii al FRF, un tabel cu cluburile sau asociaţiile sportive participante la campionatul Ligii a 4-a, ediţia 2017-2018. De asemenea Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2018, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Echipele care nu vor transmite Certificatul de Identitate Sportivă până la termenul prevăzut în prezentul Regulament nu vor avea drept de participare la jocul de baraj.

Nu are dreptul de a participa la baraj o echipă campioană a unui judeţ dacă localitatea unde clubul îşi are sediul nu este în judeţul respectiv (în această situaţie este acceptată la baraj echipa clasată pe locul următor, în campionatul judeţean respectiv, care îndeplineşte condiţiile cerute de prezentul regulament).

Politica