sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți – Timiș, după 6 ani

Repartizată în regiunea a IV-a, campioana Ligii a IV-a Mehedinți va întâlni reprezentanta județului Timiș în „barajul” pentru promovarea în Liga a III-a, conform tragerii la sorți efectuată ieri la sediul FRF. Prima manșă se va disputa pe data de 16 iunie 2018, pe terenul echipei din Banat, urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu.

Reprezentantele celor două județe s-au întâlnit ultima dată în 2012, când campioana Mehedințiului, Pandurii Cerneți, a fost învinsă cu 3-0 de CSM Vulturii Lugoj, pe stadionul din Reșița. La vremea respectivă, barajul pentru promovarea în Liga a III-a se disputa într-o singură manșă, pe teren neutru.

Anul trecut, campioana Ligii a IV-a Mehedinți, CS Strehaia (foto), a întâlnit câștigătoarea Ligii a IV-a Teleorman, Voința Săelele. În primul meci, echipa comunei de lângă Turnu Măgurele s-a impus cu scorul de 4-2 la Strehaia, după care a câștigat cu un neverosimil 8-0 returul disputat pe teren propriu. CS Strehaia luptă și în acest sezon pentru accederea la „baraj”, alături de Viitorul Șimian și Recolta Dănceu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă la Mehedinți se duce o luptă în 3, în Banat, pentru primul loc luptă Timișul Șag și ACS Dumbrăvița, echipe care au buget și lot net superior celor de la Mehedinți. În ideea că va putea face față barajului, Viitorul Șimian și-a întărit lotul în pauza competițională de iarnă, prin aducerea mai multor jucători de la fosta campioană a Ligii a IV-a Dolj, Tractorul Cetate. De altfel, echipa preluată de Dorel Stoica este și singura din Mehedinți care, în această perioadă, a disputat un amical în afara județului. Astfel, luni, Viitorul Șimian a jucat, în deplasare, cu Viitorul Caransebeș, iar ocupanta locului secund din Liga a IV-a Caraș-Severin s-a impus cu scorul de 3-1. Singurul gol al echipei mehedințene a fost izbutit de Mădălin Mătăsăreanu, în minutul 84.

Viitorul Șimian a mizat pe: Adrian Nedelcea – Ionuț Ilie, Robert Văcuţă, Denis Bălulescu, Constantin Bologa, Gheorghe Simulescu, Robert Marinescu, Costinel Stanciu, Laurențiu Prundeanu (foto), Mădălin Mătăsăreanu și Paul Zamfir, iar pe parcurs au mai intrat: Adelin Pătraşcu și Alexandru Bologa.

Echipa din Șimian planificase un amical și cu liderul din Liga a IV-a Dolj, FCU Craiova 1948, dar acesta a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Tot din cauza zăpezilor din ultimele zile, Liga a IV-a Mehedinți se va relua tocmai pe 17 martie, cu etapa a XIII-a.

Meciurie de baraj din regiunea a IV-a
Timi
ș – Mehedinți

Arad – Gorj

Hunedoara – Caraș Severin

Politica