Cele cinci autobuze cumpărate în decembrie, pregătite să fie scoase pe traseu

Consilierii locali craioveni se vor întruni marţi într-o şedinţă extraordinară, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi referindu-se la trecerea celor cinci autobuze achiziţionate la finele anului trecut în gestiunea RAT Craiova. Imediat ce se vor rezolva aceste aspecte birocratice, maşinile vor fi scoase pe traseu.

Cele cinci autobuze au ajuns în Craiova în luna decembrie a anului 2017, valoarea lor fiind de peste 1.000.000 de lei.

Municipiul Craiova a achiziţionat un număr de 5 autobuze noi în scopul îmbunătăţirii condiţiilor în care se desfăşoară serviciul de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în municipiul Craiova. Cele 5 autobuze, cu o valoare de 1.041.012 lei fiecare (inclusiv T.V.A), au fost recepţionate în data de 22.12.2017. Având în vedere cele prezentate, fiind îndeplinite condiţiile de legalitate şi oportunitate, supunem spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Craiova, următoarele: 1. Modificarea, prin completare, a Anexei nr. 4.1 – Bunuri de retur, la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public de persoane cu autobuze şi tramvaie, efectuat prin curse regulate în municipiul Craiova, aceasta urmând să aibă forma prevăzută în anexa la prezentul raport”, se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor în cadrul şedinţei extrordinare de marţi.

29 de autobuze achiziţionate în ultimii trei ani”

Potrivit primarului oraşului Craiova, Mihail Genoiu, cu aceste ultime cinci achiziţii, s-a ajuns la 29 de autobuze cumpărate în ultimii trei ani. Autorităţile locale au în plan, tot cu bani europeni, să mai achiziţioneze şi nouă tramvaie. „Am ajuns la un număr de 29 de autobuze achiziţionate în ultimii trei ani. Continuă seria achiziţiilor şi anul acesta şi, bineînţeles, vom veni cu acel pachet de 30 de autobuze pe fonduri europene. Sper să ne încadrăm în toate condiţiile impuse de Uniunea Europeană şi să le putem lua. Ne-am apropia de necesarul Craiovei şi am putea discuta de un parc de autobuze nou care să acopere întreaga suprafaţă”, a menţionat Genoiu.

Populare

Recomandări

Ciucă se confesează: „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu...

Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.12 – 11.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...