joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un tânăr din Daneți a ajutat la prinderea a doi tâlhari craioveni

Doi minori de 15, respectiv 16 ani, din Craiova, au ajuns în arestul poliției doljene, după ce sâmbătă seara i-au furat geanta unei craiovence. Unul dintre autori a fost prins de către un cetățean, acest gest fiind un real ajutor pentru polițiști. „Sâmbătă seară, în jurul orelor 23.00, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112, de către o tânără de 20 ani, din Craiova, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Nicolae Iorga, în zona blocului A63, persoane necunoscute i-au smuls de pe umăr geanta personală în care avea mai multe bunuri personale. Persoana vătămată le-a relatat polițiștilor faptul că este vorba despre doi tineri necunoscuţi, despre care nu a putut oferi foarte multe amănunte întrucât aceștia au fugit. La faţa locului s-a deplasat de îndată un echipaj de siguranţă publică din cadrul secției, care a depistat pe o stradă situată în apropierea locului faptei un tânăr de 15 ani, M A. D. C., din municipiul Craiova, care fusese prins de R. I. M., de 20 de ani, din comuna Daneți, imediat după comiterea faptei. Acesta din urmă a fost ulterior audiat la sediul secției în calitate de martor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Prins la o oră după comiterea faptei

Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit faptul că doi minori din Craiova, în baza unei înţelegeri prealabile, sunt autorii infracţiunii, cel din urmă, tânărul de 16 ani, reuşind să fugă de la locul faptei având asupra sa bunul sustras. În urma activităţilor întreprinse, polițiștii Secției 4 au avut nevoie de aproximativ o oră pentru a-l depista pe autorul tâlhăriei, acesta fiind prins în zona domiciliului său din cartierul craiovean Valea Roșie, fiind apoi condus la sediul secţiei pentru continuarea cercetărilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulțumim pe această cale tănărului de 20 de ani care a dat dovadă de spirit civic, implicare și curaj în momentul în care a decis să ia atitudine față de comiterea unei infracțiuni! Reprezentanții IPJ DOLJ încurajează cetățenii să dea dovadă de aceeași atitudine și să sprijine autoritățile în demersurile întreprinse de aceștia pentru prinderea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care săvârșesc infracțiuni de orice natură, fiind în interesul tuturor, atât al populației, cât și al poliției, să fie menținut un climat de siguranță civică în județul nostru”, este mesajul reprezentanților IPJ Dolj.

Politica