Petiție pentru comemorarea românilor morți în afara granițelor țării

Cel puțin 10 români și-au pierdut viața în primele cinci zile ale noului an, în Italia, iar în 2016 au fost mii de cazuri asemănătoare, multe trecând neobservate în țară. Din acest motiv, colegul nostru, Petre Cojocaru, împreună cu redacția italiadiaspora.it, a inițiat o petiție prin care încearcă să strângă semnături pentru a convinge autoritățile din România să instituie o zi de comemorare a tuturor românilor care au murit în afara granițelor țării.

Iată textul petiției cu titlul Zi națională pentru comemorarea tuturor românilor morți în afara granițelor țării”:

În primele cinci zile ale noului an, în Italia, cel puțin 10 români și-au pierdut viața, majoritatea dintre ei în mod tragic. Anul trecut, au fost mii de cazuri asemănătoare. Mii de români au pierit în accidente sau din cauze medicale (infarcturi, accidente vasculare etc). Rar să treacă o zi și să nu se întâmple o tragedie în care să nu fie implicat un conațional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din acest motiv, solicităm autorităților din România să instituie o Zi națională de comemorare a tuturor românilor care și-au găsit sfârșitul în afara granițelor țării.

Așteptăm, la nivel de Italia, implicarea tuturor organismelor competente în a sprijini demersul nostru.

Solicităm sprijinul românilor în a semna această petiție, pentru că fiecare dintre noi poate fi, la un moment dat, rudă a unui dispărut.

De comun acord cu comunitatea românească din Italia, vom stabili data la care să se desfășoare această zi comemorativă.”

Petiția poate fi semnată pe site-ul www.petitieonline.com

Populare

Recomandări

Pictor în uniformă de jandarm

Un jandarm din Mehedinți reușește să îmbine meseria de...

A încălcat ordinul de protecție și acum este în arest

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea...

România a aflat cu cine joacă în grupele EURO 2024

Naționala României și-a aflat sâmbătă, 2 decembrie, adversarii de...

Doljeni prinși beți la volan de către polițiști

Doi doljeni au fost prinși de oamenii legii beți...