sâmbătă, iulie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Lucrările la canalizarea din Slatina, în continuare întârziate. Termenul de finalizare, depășit cu aproape un an

Firma Cafmin SRL care a preluat lucrările de înlocuire şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi canal din Slatina, începute de firma Tehnologica Radion în anul 2009, a depăşit termenul de finalizare a proiectului cu aproape un an.

Termenul de finalizare a lucrărilor era ianuarie-februarie 2017, însă societatea de construcţii n-a reuşit să-l respecte.

„Contractul Continuare lucrări la rețelele de apă și canalizare din Slatina, parte din proiectul cu finanțare europeană «Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt» al Companiei de Apă Olt este în execuție. Termenul  de finalizare a lucrărilor a fost depășit de firma SC Cafmin SRL, care a câștigat licitația”, au transmis reprezentanţii Companiei de Apă Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Teoretic, în perioada următoare firma ar trebui sancţionată de beneficiarul lucrării, conform contractului.

Compania de Apă Olt (CAO) a obţinut fazarea lucrărilor rămase nefinalizate, după ce contractul pe care îl avea cu firma Tehnologica Radion pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Slatina a fost reziliat de la sfârşitul anului 2014, la aproape doi ani de la expirarea termenului de finalizare.

„Continuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în municipiul Slatina”, cu o valoare estimată de 9.530.666,71 lei, fără TVA, este proiectul care cuprinde următoarele lucrări: reabilitare reţele alimentare apă – 943 metri liniari; extindere reţele alimentare apă – 342 metri liniari; reţele apă înaltă presiune – 3.285 metri liniari; reabilitare reţele canalizare – 542 metri liniari; extindere reţele canalizare – 12 metri liniari; branşamente şi racorduri aferente la consumatori.

Potrivit reprezentanţilor CAO, Tehnologica Radion a realizat aproximativ 90% din lucrare.

Politica