vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se caută șefi la Poliția Olt

Postul de şef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Olt a fost scos la concurs, odată cu cel de şef al Poliţiei Slatina, concursul pentru ambele posturi urmând să se desfăşoare pe data de 27 decembrie.

Cei care vor să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de şef serviciu la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie ofiţeri de poliţie, cu următoarea pregătire de bază: studii superioare de lungă durată, cu diplomă de licenţă/echivalentă sau studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare în sistem ,,Bologna” în unul din domeniile/specializările: ştiinţe juridice, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, ingineria transporturilor și a traficului, ingineria sistemelor de circulație rutieră; să aibă următoarea pregătire de specialitate: studii postuniversitare sau studii de master/studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă, absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip „Bologna”/studii de master ciclul II Bologna în domeniul management sau în specialitatea studiilor de bază.

De asemenea, ei trebuie să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului, respectiv: să aibă gradul minim de inspector principal de poliţie; să aibă 5 ani vechime în MAI; să aibă permis de conducere, minim categoria „B”; să aibă sau să obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate pentru clasa secret de stat, nivel de secretizare – „secret”; să aibă sau să obţină aviz pentru desemnarea/promovarea în structurile poliţiei judiciare; să aibă sau să obţină aviz pentru utilizarea bazelor de date ale Poliţiei Române; să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să aibă 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează examen/concurs; să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie, în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare; să fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin ,,BINE” la evaluarea/ aprecierea profesională individuală; să fie declaraţi apt medical şi psihologic, pentru promovarea în funcţii de conducere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceleaşi condiţii trebuie îndeplinite şi de candidaţii pentru postul de şef al Poliţiei municipiului Slatina.

Înscrierile se fac personal, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt din municipiul Slatina, Str. Mihai Eminescu, nr. 19, în zile lucrătoare, pe baza dosarului de recrutare, depus în volum complet, până la data de 29.11.2017, ora 15.00.

Concursul/examenul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt din municipiul Slatina, Str. Mihai Eminescu, nr. 19, la data de 27 decembrie 2017, începând cu ora 15.00, şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica și bibliografia stabilite de comisie.

Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „ admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.

Documentele necesare pentru înscriere şi bibliografia de concurs pot fi consultate pe site-ul IPJ Olt.

În prezent, Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Olt este condus de comisarul Bogdan Voica, împuternicit să ocupe acest post, după pensionarea comisarului şef Ilie Roşu.

Poliţia municipiului Slatina este condusă de comisarul Sorinel Bărbuică, care i-a luat locul comisarului şef Vasile Stoean, ieşit la pensie.

Politica