joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihail Genoiu: Centrul Craiovei, ca într-un basm frumos, cu un consum redus de energie electrică

Municipiul Craiova a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, anul acesta mai devreme şi cu noutăţi ce ţin de organizare. Astfel, marcată printr-un moment artistic apreciat de mii de craioveni care au fost în centru, Gala Sărbătorilor de Iarnă a demarat, oficial, în seara zilei de 25 noiembrie. Cu acest prilej a fost deschis şi Târgul de Crăciun, comercianţii aşteptându-şi clienţii cu produse specifice sărbătorilor ce vor urma, cu bunătăţi de tot felul şi vin fiert, în timp ce pe esplanada Teatrului Naţional Craiova a fost amenajat un parc de distracţii pentru copii.

La aprinderea iluminatului festiv al urbei, asigurat prin cele peste 1.000.000 de leduri, şi implicit la deschiderea manifestărilor ce se vor derula până la Sfântul Ion, au participat Corina Chiriac, Raoul, Casual Band şi Dinu Iancu Sălăjanu, ajutorul oficialităţilor craiovene fiind chiar Moş Crăciun. Anul acesta, nu doar data demarării evimentelor a fost schimbată, ci şi locaţia este una nouă: Piaţa „Mihai Viteazul”. Mai mult, comercianţii prezenţi la târg nu vor mai avea marfa expusă pe măsuţe, fiind pregătite căsuţe din lemn pentru toată lumea. Frumos amenajate de către comercianţi, căbănuţele din lemn îşi aşteaptă deja clienţii, oferta fiind extrem de variată, de la articole de artizanat, jucării, obiecte pentru împodobit casa şi bradul de Crăciun, până la băuturi calde, dulciuri tradiţionale, colac secuiesc, vată pe băţ sau porumb copt.

9

Peste 30.000 de craioveni, prezenţi la eveniment

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu mic cu mare, oameni simpli sau oficialităţi, cu toţii au mers sâmbătă seara în centrul urbei pentru a se bucura de frumuseţea ornamentelor ce vor lumina Craiova mai bine de o lună de zile. Reprezentanţii Primăriei Craiova au fost mulţumiţi de faptul că oamenii au venit la manifestare, numărul acestora din urmă fiind chiar peste aşteptările municipalităţii. Anul acesta, centrul municipiului Craiova va fi luminat de peste 1.000.000 de leduri, după cum au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova.

A fost un moment feeric, poate cel mai frumos Târg de Crăciun pe care l-am avut vreodată în Craiova. Poate Piața Mihai Viteazul a fost neîncăpătoare pentru câtă lume a fost astă-seară. Copii fericiți, copii frumoși. Spectacolul a încărcat atmosfera de sărbători în această seară. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de multă lume. Este o surpriză extraordinar de plăcută și încă odată dovedește faptul că craiovenii sunt avizi de tot ceea ce înseamnă evenimente, cultură și chiar merită, din partea noastră, a autorităților, să facem cât mai des astfel de evenimente. Centrul Craiovei arată ca într-un basm frumos. Mai mult decât atât, pot să spun că pentru prima dată consumul acestor lumini este mult, mult redus față de anii trecuți, datorită faptului că tot ce s-a montat anul acesta este pe tehnologie nouă cu leduri, cu clasa de consum AAA+”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

1

O lună plină de spectacole

În perioada următoare, în zilele de 8, 9, 15, 16 şi 21 decembrie 2017, între orele 18.00-20.00, pe scena special amenajată, vor fi prezenţi copiii şi artiştii de la Palatul Copiilor din Craiova, de la Opera Română Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Casa de Cultură a Studenţilor, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Seminarul Teologic, Colegiul Naţional „Carol I”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, dar şi Rafaela, folkiştii din Generaţia Folk (coordonaţi de Mădălina Amon), precum şi tinerii solişti de la Şcoala de Muzică „Dan Şincai”. Vineri, 1 decembrie 2017, scena din Piaţa „Mihai Viteazu” este rezervată artiștilor invitați în cadrul Festivalului Internațional „Adrian Păunescu”. De menţionat că programul Târgului de Crăciun și al spectacolelor din luna decembrie 2017 va fi actualizat pe pagina de facebook a Primăriei Craiova, precum și pe site-ul www.primariacraiova.ro.

Politica