vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătrână umilită în spital

Pacienţi umiliţi, la Urgenţa Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, de indiferenţă şi hibele sistemului sanitar. O bătrână, de 78 de ani, a ajuns la spital cu dureri mari la picior, după ce a călcat într-un cui. În loc de o vorbă bună şi un calmant care să-i mai aline durerile, biata femeie şi fii ei spun că au avut parte de vorbe urâte din partea personalului medical. Deşi plângea de durere şi abia mergea, nu a primit nici măcar un scaun cu rotile cu care să fie transportată de la maşină până în secţie.

Schimonisotă de durere, această biată bătrână a ajuns la urgenţa spitalului adusă cu maşina de fiul său. Au sunat la salvare, dar li s-a spus că ambulanţa nu intervine la un pacient care a călcat în cui. La UPU, alte probleme. Nu au găsit nici măcar un scaun cu care să fie transportată în secţie şi, cu dureri foarte mari, femeia a fost cărată în braţe de fiii săi.

mh-1

Am sunat-o pe maică-mea şi plângea, nu mai putea să vorbească de durere, mi-a spus că s-a înţepat într-un cui. Am sunat la salvare, prin apelul de urgenţă şi prima dată mi-a închis. A doua oară mi-au răspuns şi mi-au spus că nu e un caz de urgenţă ca să vină salvarea să o ia. Am dus-o la urgenţă. Are dureri groaznice. Din maşină am dus-o pe braţe că ne-au spus că n-au scaun să o ia”, spune unul dintre fii femeii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scenele sunt confirmate şi de alţi aparţinători ai pacienţilor, care, spun că şi ei au fost puşi în aceeaşi situaţie.

Ţipă la noi. Ne consideră animale, nu oameni”, spun aparţinătorii.

Reprezentanţii spitalului spun că bătrâna a fost preluată pe cod verde, după aproximativ o oră, pentru că nu era considerată urgenţă.

Lucrurile acestea se mai întâmplă câteodată din cauză că sectorul de Primiri Urgenţe este suprasolicitat. Medicii de acolo se transformă într-o policlinică ce deserveşte tot judeţul şi vă daţi seama că, într-o astfel de tensiune, evident că toate cazurile care vin sunt codificate în funcţie de gravitatea cazului. Fiind pacienţi mulţi, evident că unii dintre ei aşteaptă şi câteva ore”, a afirmat dr Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi.

Acesta a mai afirmat că va fi declanşată o anchetă vizavi de atitudinea personalului medical faţă de pacienţi.

Medicii spun că închiderea spitalelor din oraşele mici a fost o mare eroare, pentru că acum Spitalul Judeţean este asaltat de o mulţime de cazuri, cărora personalul nu le poate face faţă.

Ştirile RTS

Politica