Se pregătește creșterea tarifului la gunoi în Craiova

Tariful la gunoi ar urma să fie crescut cu 20 de bani/persoană fizică/lună. Cel puțin asta spun surse apropiate aparatului Primăriei Craiova, pentru Jurnalul Olteniei.

Această mărire de tarif ar urma să se aplice mai ales în contextul în care, pe ordinea de zi a ședinței de joi, există un punct, 34, „Proiect de hotărâre privind solicitarea de majorare a tarifului de depozitare a deşeurilor formulată de către Eco Sud S.A.”. Proiectul, deși este prezent pe site-ul municipalității încă de vineri, 23 iunie, nu are atașată o documentație, așa cum au toate celelalte.

ordine-zi

Conform surselor Jurnalul Olteniei, „astăzi, la comisii, executivul nu a prezentat consilierilor documentația scrisă pentru acest proiect de pe ordinea de zi, comunicându-le, în schimb, verbal, că prețul la gunoi va crește la persoanele fizice cu 20 și ceva de bani/persoană/lună. Întrebați cu cât va crește tariful pentru agenții economici, cei responsabili nu au știut să răspundă”, spun sursele noastre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rămâne de văzut când va apărea acest proiect pe site-ul municipalității și ce se va discuta în plenul ședinței ordinare vizavi de majorarea acestui tarif.

Reamintim că Eco Sud, administratorul gropii de gunoi de la Mofleni, cere bani municipalității încă de anul trecut pentru a face investiții noi la depozitul de deșeuri, despre care spune că a devenit neîncăpător.

Totodată, reamintim că persoanele fizice și juridice din Craiova mai plătesc o taxă suplimentară pentru gunoi, taxa de depozitare pentru deşeurile inerte şi nepericuloase, de 80 de lei/tonă. Aceasta este plătită de la începutul anului 2017 și se răsfrânge astfel în buzunarul craiovenilor: 1,9 lei fără TVA (2,32 lei cu TVA) pentru persoanele fizice și 28 de lei fără TVA (33,32 de lei cu TVA) pentru persoanele juridice.

Populare

Recomandări

Mihai Rotaru a făcut o nouă mutare: „Se transferă de la FCSB la CSU Craiova”

Mihai Rotaru a bifat cea de-a doua mutare a...

Angajații din sănătate au ieșit în stradă

După profesori, și angajații din sănătate au ieșit astăzi...

VIDEO/ Atac într-un parc din Franța. Mai mulți copii, înjunghiați

Un bărbat de origine siriană a atacat, cu cuțitul,...

Șpaga „verde”. Un subofițer ISU și un inspector ITM, la judecată

Un subofițer de la ISU Dolj și un inspector...