ALERTĂ DE CANICULĂ

Trei județe al Olteniei se află sub alertă de caniculă. Temperaturile în Dolj, Olt și Mehedinți vor crește până la 40 de grade Celsius.

Pentru ziua de miercuri meteorologii anunță COD GALBEN.

În cursul zilei de miercuri (28 iunie) în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Codul Galben se va menține și joi, când, potrivit meteorologilor, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Vineri va fi o zi extrem de călduroasă iar ANM a instituit COD PORTOCALIU. Valul de caniculă va afecta întreaga Oltenie.

În județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37…39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, arată ANM.

Populare

Recomandări