joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 3-a/Doljenii sunt gata de restart

Cele 3 echipe sunt pe linie dreaptă cu pregătirea pentru returul care se reia vineri.

Grupările doljene din C3 vor reîncepe vineri de la ora 15 campionatul. Atât ACSO Filiaşi, locul 4 în clasament, cât şi ACS Podari (locul 13) vor juca în deplasare, iar CSU II – pe ”Extensiv”.

Prima grupare va evolua la “satelitul” Concordiei Chiajna, echipă rămasă pe mâna lui Liţă Dumitru. În tur, doljenii antrenaţi atunci de Gigi Ciurea remizau alb cu ilfovenii. În pauza precompetiţională doljenii au umblat la nivelul lotului, aducând un trio de la ACS Podari: pe fundaşii Ciocârlă şi Chircan, precum şi pe vârful Claudiu Bălan, acesta având un procentaj bun în amicalele disputate în care a marcat aproape de fiecare dată. Bălan a fost adus pentru a face cuplu cu Fotescu, unul dintre principalii marcatori ai seriei a 3-a, dar nu va mai apuca deoarece acesta din urmă va juca din retur la liderul din C4 FC Hermannstadt. La capitolul sosiri la echipa ce îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Combinat au mai sosit Tereche, un fundaş central de la Pandurii ºi portarul junior Munteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ACSO Filiaşi este foarte important faptul că din cvartetul de bază Mogoşanu – Bălaşa – Bogdanovici – Fotescu au mai rămas 3 jucători, un mic dezavantaj putând fi doar perioada de pregătire ratată de fundaşul central. Elevii lui Florin Şoavă au susţinut numeroase amicale în pauza de iarnă, susţinând 10 teste în care au înregistrat şase victorii, 5-0 cu CSJ Ştiinţa U Craiova U19, 4-2 cu CSU Craiova U19, 9-0 cu Dunărea Calafat, 5-2 cu Progresul Segarcea, 2-1 cu LPS Slatina U19, 2-0 cu Pandurii Târgu Jiu, şi patru înfrângeri, 1-3 cu Academia “Gică Popescu” U19, 1-2 cu Flacăra Horezu, 2-3 cu Tractorul Cetate şi 1-2 cu AS Milcov.

Cealaltă echipă care va juca tot vineri de la ora 15, ACS Podari a avut un stagiu de pregătire bun în Serbia unde a învins în cele două amicale, iar în jocurile din ţară a pierdut doar la Şirineasa, unde au fost învinşi doar de o greşeală de arbitraj.

Gruparea doljeană a înregistrat 5 victorii, 4-1 cu Ştiinţa 2016 Craiova, 5-3 cu Academia “Gică Popescu”, 3-2 cu Hajduk Velijko Negotin, 7-0 cu Djerdap Kladovo, 6-3 cu Sporting Roşiori, două remize, 2-2 cu Viitorul Cârcea şi 0-0 cu CSU II Craiova, şi o înfrângere, 0-1 cu ACS Şirineasa. Trupa lui Victor Naicu are un lot în care până acum experienţa unor jucători şi ambiţia tinerilor din echipă au dus la un progres vizibil. La ACS Podari au venit Gianimu şi Samuel Luică, ambii de la CSU, Adrian Cârstea (revenit după un tur petrecut la CSM Rm. Vâlcea), Claudiu Ştefan (Metalul Reşiţa), Edi Dina (a jucat în liga a 3-a din Austria), Frank Orban şi Robert Căle, ambii de la ACSO Filiaşi. La capitolul plecări se regăsesc: Ricardo Filip, Ciocioană, Lică, Ciocârlă, Chircan şi Bălan. Podărenii vor întâlni în prima rundă din retur pe arena “Nicolae Dobrin” din Trivale, pe SCM Piteşti, cel mai probabil echipa care va câştiga această serie.

Cea de-a treia echipă doljeană din C3, CSU II Craiova, s-a bazat în meciurile amicale pe acelaşi nucleu de jucători, iar în retur probabil vor mai coborî din lotul echipei mari Manea, Screciu, Vlădoiu, Robert Petre şi portarul Vlad. Craiovenii, care în prima etapă din retur vor juca împotriva celor de la ACS Şirineasa, în primele trei jocuri amicale din 2017 au obţinut tot atâtea victorii: 8-0 cu Viitorul Cârcea, 5-1 cu Viitorul Domneşti şi 5-1 cu Flacăra Horezu, apoi au stagnat în jocurile cu Voinţa Săele, scor 1-3, SCM Piteşti (0-3) şi ACS Podari (0-0).

Politica