vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Ce mic a fost şi ce tare a ajuns! Ionuţ Sibinescu a fost primit de Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene!

Cât de sus a ajuns tânărul mehedinţean Ionuţ Sibinescu, fost traseist politic, actual senator ALDE! La întâlnire oficială cu prim vicepreşedintele Comisiei Europene Frank Timmermans în calitate de senator şi preşedinte al comisiei pentru Constituţionalitate şi Drepturile Omului din Senatul României ! Acesta da noroc chior!

În data de 7.02.2017, a avut loc la Bruxelles întâlnirea delegaţiei Senatului României cu prim vicepreşedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans. Cei trei senatori români, Ionuţ Sibinescu, Nicoleta Pauliuc şi Viorel Salan, au purtat discuţii cu înaltul oficial european atât pe tema raportului MCV publicat de Comisie la sfârşitul lunii trecute, cât şi cu privire la regimul impropriu de detenţie din penitenciare şi alte spaţii cu aceeaşi destinaţie din ţară. Pe parcursul celor 45 de minute ale întrevederii, FransTimmermans a reconfirmat că România se bucură de tot sprijinul său în ceea ce priveşte eliminarea mecanismului de monitorizare asupra progreselor făcute în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, arătând că aşteaptă scrisoarea premierului Grindeanu în vederea clarificării şi definirii cât mai concrete a etapelor ce ar trebui parcurse în perioada imediat următoare. Apreciind că după abrogarea Ordonanţei 13/2017 suntem „back on track”, prim vicepreşedintele CE a arătat că, în viziunea sa, se pot face modificări în legislaţia privind justiţia oricând este apreciat ca fiind necesar de către factorii responsabili, atâta timp cât procesul legislativ este unul transparent şi implică consultarea tuturor actorilor instituţionali interesaţi. ,,În subiectul condiţiilor improprii de detenţie, pentru care România riscă o condamnare prin decizie – pilot a CEDO, Frans Timmermans ne-a comunicat că guvernul va avea întregul suport al executivului european în ceea ce priveşte implementarea unor măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, reiterând promisiunea de a colabora cu autorităţile române în vederea atingerii unor standarde fireşti pentru Uniunea Europeană şi sub acest aspect”, a declarat senatorul ALDE de Mehedinţi, Ionuţ Sibinescu. Important de precizat că Sibinescu a intrat în Parlament printr-un noroc chior. După abandonarea PDL–ului, partid care l-a promovat în politică şi i-a oferit funcţia de director la Protecţia Consumatorului Mehedinţi, Ionuţ Sibinescu a candidat ca independent pentru un post de consilier judeţean. S-a zbătut în zadar căci n-a obţinut voturile necesare pentru un mandat de consilier judeţean . Exact în momentul în care îşi lingea rănile din bătălia pierdută deputatul şi preşedintele ALDE Mehedinţi, Viorel Palaşcă, l-a făcut om. L-a luat în partid şi l-a pus candidat la Senat pe locul 1 din partea ALDE Mehedinţi. Mişcarea a fost super-inspirată. Însă pentru Sibinescu Ionuţ care, la redistribuire, a prins un mandat de senator în faţa liberalului Marius Bălu, în pofida faptului că Bălu obţinuse un număr de voturi mai mult decât dublu faţă de Sibinescu. Și ca o ironie a sorţii binefăcătorul lui Sibinescu, Viorel Palaşcă, a rămas pe dinafară întrucât n-a mai prins un mandat de deputat pentru care a candidat.

Politica