joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Traficanţii de droguri de la Lidl, condamnaţi definitiv

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat sentinţa, în dosarul celor patru craioveni, doi dintre ei tată  şi fiu, acuzaţi  trafic internaţional de droguri de risc. Este vorba despre membrii grupării destructurate la începutul lunii decembrie 2015, după ce unul dintre ei a fost prins în flagrant, în parcarea hipermarket-ului Lidl, încercând să  vândă  aproximativ jumătate de kilogram de haşiş  cu suma de 10.000 lei. Dacă pe fond doi dintre inculpaţi au primit câte 4 ani de închisoare cu executare, iar ceilalţi doi, respectiv femeia  şi tânărul de 17 ani au fost condamnaţi la un an cu suspendare, respectiv asistarea zilnică  pe o perioadă  de 6 luni, vineri, Curtea de Apel Craiova i-a redus lui Bălan pedeapsa de la 4, la 3 ani și 8 luni de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Reamintim că  poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună  cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, la începutul lunii decembrie, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii BCCO Craiova l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarket-ului Lidl, joi, 3 decembrie 2015, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de haşiş  contra sumei de 10.000 lei. Imediat după  flagrant, oamenii legii au efectuat încă  două  percheziţii domiciliare, la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani, din Craiova, dar  şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată    şi locuinţa acestuia din Bistreţ. În urma descinderilor, oamenii legii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 60 de grame de canabis, dar şi un pistol letal, de calibrul 6 mm  şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost audiaţi de procurorul de caz, fiind reţinuţi pe bază  de ordonanţă  pentru 24 de ore. Pe 4 decembrie au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă  pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă  care a dispus arestarea celor trei, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în    ţară de droguri de risc  şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările  şi i-au trimis în judecată  pe cei trei, împreună  cu Alissa Deliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Dosarul, înregistrat la Tribunalul Dolj pe 21 ianuarie 2016, a intrat în procedura camerei preliminare, iar între timp Cătălin Deliu a fost eliberat sub control judiciar. Dosarul a fost analizat de judecători, care au respins toate excepţiile invocate de inculpaţi, astfel că  s-a dispus începerea judecării procesului.

Pe 7 noiembrie 2016, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Astfel, cei doi bărbaţi au primit câte 4 ani de închisoare cu executare, fiind menţinuţi după  gratii, femeia a primit 1 an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani, iar faţă  de tânărul de 17 ani a fost dispusă  măsura asistării zilnice pe o perioadă  de 6 luni: „Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea (3 ani la care se adaugă  1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate (1 an) urmând ca inculpatul Deliu Cristian să  execute în final 4 ani închisoare. Deduce reţinerea  şi arestarea preventivă  a inculpatului Deliu Cristian de la 3.12.2015 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Deliu Cristian. Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea (3 ani) la care se adaugă  1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate (1 an) urmând ca inculpatul Bălan Marius Gabriel să  execute în final 4 ani închisoare. Deduce reţinerea  şi arestarea preventivă  a inculpatului Bălan Marius Gabriel de la 3.12.2015 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Bălan Marius Gabriel. Stabileşte pentru inculpata Deliu Alissa pedeapsa de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Aplică  inculpatului Deliu Cătălin, măsura educativă  a asistării zilnice pe o perioadă  de 6 luni. Obligă  inculpaţii Deliu Cristian  şi Bălan Marius Gabriel la plata sumelor de câte 2.500 lei fiecare cheltuieli judiciare statului (fond  şi urmărirea penală). Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată  în  şedinţă  publică  de la 7 noiembrie 2016”, se arată  în sentinţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristian Deliu și Marius Gabriel Bălan au fost cei care au atacat sentinţa de pe fond, iar vineri, 3 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă. Instanţa i-a redus pedeapsa lui Bălan de la 4 la 3 ani și 8 luni închisoare, tot cu executare, iar apelul lui Cristian Deliu a fost respins:  „Admite apelul declarat de inculpatul Bălan Marius Gabriel. Respinge apelul inculpatului Deliu Cristian ca nefondat. Desfiinţează în parte sentinţa apelată în privinţa inculpatului Bălan Marius Gabriel şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. Reduce pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de trafic de droguri, recontopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului urmând ca acesta să execute pedeapsa totală de 3 ani şi 8 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.02.2017”.

 

Politica