vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Viceprimarii fripturişti, Folescu şi Cîrjan, pe făraş

Frăţia ciolanului sau golănia prin care pesedistul Cornel Folescu şi liberalul Daniel Cîrjan au ajuns viceprimari ai Severinului a fost dovedită în instanţă. Cei doi îşi vor pierde funcţiile întrucât Consiliul Local a fost ilegal constituit. Pare ca-n filmele cu proşti dar în perioada imediat următoare va trebui să se reia de la capăt hotărârea de investire a primarului Marius Screciu, validarea consilierilor locali, constituirea Consiliului Local Drobeta Turnu Severin apoi realegerea viceprimarilor. Și mai grav este că la această golănie pusă la cale de PNL Mehedinţi în frunte cu preşedintele Virgil Popescu şi doi consilieri locali din PSD a asistat în calitate de ficus şi de părtaş şi prefectul de atunci, tehnocratul Cristinel Pavel ,,Transfer”. La vremea când se constituia Consiliul Local Severin, rezultat în urma alegerilor din 5 iunie 2016, adică pe data de 24 iunie 2016, grupul PNL din CL a plănuit o nedreptate imensă, abţinându-se de la votul pentru validarea a trei consilieri aleşi: Mădălina Svoboda, Andrada Carmina Turbat şi Răzvan Emanoil Roşca. Aceştia s-au plâns instanţei de judecată de faptul că, pe bună dreptate, li s-au încălcat dreptul fundamental câştigat prin vot, acela de a deveni consilieri municipali.

Stop şi de la capăt! Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a fost ilegal constituit şi toate hotărârile adoptate de la constituire şi până în prezent sunt nule de drept. Acest lucru a fost stabilit printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Craiova. Practic instanţa craioveană a menţinut decizia Tribunalului Mehedinţi dată în luna septembrie a anului trecut prin care s-a decis că HCL nr.2 a CL Drobeta Turnu Severin de validare a consilierilor locali severineni s-a făcut cu încălcarea legii. Concret la acea vreme consilierii PNL şi 2 consilieri PSD , Alin Rapcea şi Gheorghe Folescu au refuzat să valideze fără temei legal trei consilieri locali UNPR. Pe înţelesul tuturor consilierii PNL şi doi consilieri locali PSD ,,trădători” au format o coaliţie malefică pentru a-şi împărţi funcţiile de viceprimari: una pentru Daniel Cîrjan de la PNL şi cealaltă pentru Cornel cornel-folescu-1Folescu de la PSD. Uluitor este că mişcarea celor doi consilieri locali PSD s-a făcut împotriva deciziei partidului, a celorlalţi consilieri locali PSD şi a primarului PSD Marius Screciu. Asta pentru că la Severin PSD încheiase o alianţă preelectorală cu UNPR prin care stabiliseră că UNPR îl sprijină pe Screciu să ajungă primar iar UNPR va primi un post de viceprimar. După ce Screciu a ajuns primar şi s-a văzut cu sacii în căruţă PSD Drobeta Turnu Severin şi consilierii locali au uitat de alianţa preelectorală cu UNPR. Când cei doi consilieri ai lor, Folescu şi Rapcea ,,au trădat”, şefii lor din PSD au anunţat că-i dau afară din partid şi îndreaptă lucrurile. Însă, nu s-au ţinut de cuvânt, cum se spune pe direct, au minţit. ,,Cei care au trădat”, după cum i-a etichetat Marius Screciu, au rămas bine mersi alături de el, Cornel Folescu, viceprimarul PSD, fiind chiar omul său de încredere. Cu alte cuvinte PSD a jucat un teatru ieftin crezând că îi păcăleşte pe colegii consilieri de la UNPR. Însă lucrurile nu au rămas aşa, consilierii locali UNPR au reclamat în instanţă golănia şi adevărul a ieşit la suprafaţă. Grav este că la această golănie a asistat în mod suspect sau ca ficusul-fără să zică şi să facă nimic- şi prefectul de atunci Cristinel Pavel ,,Transfer”. Culmea este că acum prefectul care i-a succedat Nicolae Drăghiea, care n-are omul nicio vină, este obligat de lege să atace în instanţă toată Hotărârile de Consiliu Local date de acest Consiliu Local ilegal. Și cum prostia şi domnia se plătesc, viceprimarii ilegal consituiţi Daniel Cîrjan şi Cornel Folescu sunt pe făraş. Și cu puţine şanse să mai fie realeşi viceprimari după ce Consiliul Local se va consitui în mod legal. Căci, acum, după mişcările de protest din ţară e greu de crezut, că cineva din PNL, pe plan local, la Drobeta Turnu Severin, va îndrăzni să facă vreo înţelegere cu cei de la PSD. Ar însemna sinucidere politică pentru orice liberal.

Avocatul Crudiu: ,,Toate HCL sunt nule!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avocaţii au reuşit să îi convingă pe judecători de faptul că prin invalidarea fără motiv a trei mandate de consilieri s-a deturnat votul exprimat de severineni în urma alegerilor locale din luna iunie şi s-a creat cadrul favorabil pentru constituirea unei alte majorităţi politice. Majoritate ilegal constituită pentru a se putea alege viceprimari pe Folescu şi Cîrjan. Hotărârea magistraţilor este definitivă şi urmează să fie pusă în aplicare cât mai curând posibil.

,,Instanţa a constatat că recursul declarat de consilierii PNL este inadmisibil şi rămâne definitivă hotărârea de la fond de la Tribunalul Mehedinţi care a stabilit că HCL numărul 2 este nulă de drept. Consecinţa constă în fatul că toate hotărârile adoptate ulterior sunt nule”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, avocatul Sorin Crudiu cel care a reprezentat în instanţă pe consilieri locali UNPR nedreptăţiţi.

Viceprimarul oportunist Daniel Cîrjan, ţine cu dinţii de scaun

daniel-carjanViceprimarul Daniel Cîrjan, unul dintre vinovaţii de aceeastă situaţie penibilă, în loc să recunoscă măgăria la care a fost părtaş, face pe deşteptul şi spune că instanţa de judecată nu vizează şi realegerea viceprimarilor. Adică pierderea funcţie sale. Nicidecum: ,,Practic, instanţa de judecată a anulat hotărârea numărul 2 şi obligă Consiliul Local să reia procedura de validare. Din punct de vedere juridic, evident că interpretările pot fi multiple, dar pentru a pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, Consiliul Local trebuie să reia din punct de vedere formal, procedura de validare a consilierilor locali şi nimic mai mult. Nu se pune problema anulării altor HCL cum se vehiculează în spaţiul public, mai ales că hotărârea nr. 3 a CL prevede ca legală constituirea consiliului local”,  a declarat pentru descoperamehedinti.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului. Narcis Bordea, avocat de profesie şi totodată consilier local UNPR, acum PMP, susţine contrariul şi anume că decizia instanţei atrage după sine anularea tuturor hotărârilor adoptate de consilierii validaţi fără respectarea legii, iar logica este simplă: ,,Un medic ar putea profesa dacă nu este doctor sau un avocat- în speţă eu, aş putea profesa dacă nu aş fi membru în Baroul Mehedinţi?! Aşa se întâmplă şi cu aceste hotărâri de consiliu. Fiind date de un consiliu nelegal constituit, ele nu sunt valabile”, a declarat consilierul local Narcis Bordea.

Prefectul Nicolae Drăghiea, ca întotdeauna, cumpătat, anunţă că va respecta legea.

Aşteptăm decizia instanţei şi în mod absolut sigur vom lua măsurile ce se impun, respectiv reluarea constituirii Consiliului Local Municipal”, a spus, pentru Jurnalul Olteniei, prefectul de Mehedinţi.

Contactat telefonic de redactorul-şef al cotidianului Jurnalul Olteniei, primarul Marius Screciu a spus, joi, că ar mai fi „o mijlocire”. Nu a reuşit însă să explice despre ce ar fi vorba, rămânând fără semnal la telefonul mobil. Deşi promisese să revină cu lămuriri, Screciu nu a făcut-o nici până în ziua de astăzi.

 

Politica