joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atleticele lui Ispas participă la trialul FRF

Fotbalul feminin se dezvoltă pe toate palierele. „Atleticele” de la ACS Drobeta-Turnu Severin îşi vor etala calităţile şi pe teren redus. România va avea o naţională feminină de futsal, iar în vederea alcătuirii lotului tricolor va fi organizat un turneu-trial la care şi-au anunţat prezenţa 20 de cluburi din întreaga ţară.

Selecţia este destinată fotbalistelor sub 17 ani şi va avea loc în perioada 17-19 februarie, la Odorheiu Secuiesc. Importanţa acestui turneu-trial îl constituie faptul că la final va lua naştere naţionala U17 a României, care, în toamnă, va participa în preliminariile pentru Jocurile Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires. În Argentina îşi doresc să ajungă şi componentele unicei echipe feminine de fotbal din Mehedinţi. Nouă fete de la ACS Drobeta Turnu Severin, grupare pe locul 5 în Liga a II-a, vor încerca să se remarce în faţa antrenorilor federali.

Suntem un club înfiinţat de un de zile, însă avem foarte multe fete care participă deja în toate competiţiile naţionale organizate. Recent am primit o adresă despre această selecţie şi noi vom onora cu prezenţa a cel puţin nouă componente. Fetele au fost bucuroase să afle că pot avea ocazia să se lupte pentru un loc în echipa naţională de fotbal în sală. E o şansă de care trebuie să profite. Noi facem parte din grupa B, alături de Universitatea Alexandria, Independenţa Baia Mare şi Fair Play Bucureşti. Sunt fete foarte talente, am mare încredere în ele şi sper să ajungă cât mai sus în carieră”, a declarat antrenorul Daniel Ispas, de la ACS Drobeta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La trial vor participa următoarele echipe: ACS Drobeta Turnu Severin, Real Craiova, CFR Timişoara, Ladies Târgu Mureş, Olimpia Cluj, Fair Play Bucureşti, Universitatea Galaţi, Armonia Fălticeni, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Sporting Lugas, Venus Maramureş, Independenţa Baia Mare, Universitatea Alexandria, Heniu Prundu Bârgăului, FC Vicovu de Sus, Vulpiţele Galbene Roman, CSM Paşcani, Universitatea Alexandria, Navobi Iaşi şi Banat Girls.

FRF are în vedere dezvoltarea futsalului feminin şi în România, după modelul din ţări precum Italia, Spania, Portugalia sau Rusia, unde şi fetele joacă la scară largă şi în sală.

Nicu LUNGU

Politica