joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orșova. Problema gunoiului, discutată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

Nu s-a găsit încă o rezolvare pentru problema gunoiului din Orșova. Atât Primăria, cât și SC Floricola, operatorul de salubritate din oraș, au fost sancţionate de Garda de Mediu cu câte 50.000 lei. Între timp, primarul Marius Stoica a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Garda de Mediu Mehedinţi a anunţat, marţi, că a sancţionat cu o amendă de 50.000 lei și pe SC Floricola, operatorul de salubritate din Orșova, pentru că de trei săptămâni refuză să ridice gunoiul din oraș. Reamntim că, vineri, și Primăria a fost amendată cu aceeași sumă. „Primăria are obligaţia să asigure salubrizarea orașului, prin serviciu propriu, prin parteneriate, prin cine vor ei. Sunt foarte multe gunoaie și nu tolerăm așa ceva. Pe lângă amendă sunt obligaţi să ridice gunoiul în cel mai scurt timp. Altfel, îi amendăm din nou”, a declara, vineri, pentru Jurnalul Olteniei, Cătălin Tutilescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Mehedinţi.

Comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi vor intensifica acţiunile de control pe raza municipiului Orșova până la reluarea activităţii de ridicare a deșeurilor .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Marius Stoica a convocat, marţi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Facem toate demersurile necesare permise de lege pentru a sesiza Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și, implicit, Prefectura pentru a constata situaţia de fapt, care este o urgenţă, și pentru a ne permite să facem diligenţele necesare în continuare. Este un contract în derulare pe care dumnealor nu îl respectă, indiferent de ce s-ar preleva, de scumpiri, creșteri de taxe, până se aprobă altceva în Consiliul Local, acel contract este în vigoare și trebuie respectat. Ca atare trebuia să ridice gunoaiele de la populaţie. Fiecare cetăţean al acestei localităţi are contract individual de prestări servicii cu operatorul și face plata la operator”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Marius Stoica, primarul municipiului Orșova.

Problema ar urma să fie discutată și astăzi în ședinţa de Consiliul Local.

Operatorul  de salubritate spune că nu își permite să suporte din bugetul propriu  taxa pe depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/ tonă, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2017 și cere ca aceasta să fie plătită de populaţie.

Atât timp cât primarul Orșovei refuză să pună în discuţie în Consiliul Local și să aprobe această taxă ca să fie implementată în preţul de colectare, este imposibil să ridicăm acest gunoi. Nu sunt surse financiare care să acopere acea taxă”,  a spus, presei, Constantin Popescu,  managerul  firmei Floricola.

Politica