vineri, mai 24, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

„Let’s Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu lansează concursul “Let’s Be ECO!”

Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, Romania!” anunţă lansarea concursului „Let’s Be Eco!”, desfăşurat în cadrul primei ediţii a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”, competiţie adresată unităţilor de învăţământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor.
Concursul se va desfăşura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017 şi are ca obiectiv distribuirea unor calculatoare/laptop-uri şi birouri alocate în urma disponibilizării, în şcolile din mediul rural. Astfel, fiecare dintre cele mai implicate 40 de şcoli va primi câte 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcţionare. În acest scop, Garda Naţională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare şi laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităţilor şcolare.
În vederea participării la această competiţie, şcolile pot solicita înscrierea în proiect la adresa [email protected], prin completarea unei scrisori de motivaţie şi a unui formular de înscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. În acest sens, datorită numărului mare de solicitări venite din partea unităţilor şcolare, s-a decis prelungirea perioadei de înscriere până la data de 8 februarie 2017.
Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creaţii pe teme de mediu şi va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii şcolilor participante la concurs sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planşe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email [email protected]. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu.
Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participanţi raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Clasamentul final al celor mai implicate şcoli la nivel naţional va fi publicat în perioada 10 – 15 martie 2017.
”Suntem foarte bucuroşi că, prin parteneriatul cu Let’s Do It, Romania! putem da noi înşine un exemplu de refolosire a unor echipamente şi, în acelaşi timp, sprijinim şcolile din mediul rural. Ne propunem să continuăm acest tip de acţiuni şi pe viitor, în scopul diminuării risipei prin consumul raţional al resurselor. Ceea ce vrem să evidenţiem este faptul că Garda Naţională de Mediu nu este doar o instituţie care controlează şi sancţionează. Misiunea noastră este de a crea o altă mentalitate la nivelul comunităţilor, o mentalitate prin care să se conştientizeze faptul că oamenii şi mediul se află într-o continuă interacţiune. Societatea nu trebuie doar să protejeze mediul, ci să facă în aşa fel încât să refolosească şi să recicleze cât mai multe dintre obiectele pe care le produce. Într-o societate ideală, noţiunea de deşeu ar trebui să dispară”, a declarat Comisarul General al GNM, domnul Bogdan Trif.
Proiectul „Let’s Be ECO!”, organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu, este dedicat şcolilor din mediul rural din toată ţara şi urmăreşte ca elevii să înţeleagă importanţa protejării mediului înconjurător şi a conservării resurselor. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica