vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se umblă la tactică, înainte de restartul campionatului

Mai e puţin timp până ce pauza de iarnă în Liga 1 se va încheia, iar echipele vor reveni în competiţie pentru etapele rămase din sezonul regulat şi, apoi, play-off şi play-out. CSU Craiova se va întoarce în campioant, sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul Extensiv din Bănie, contra lui FC Voluntari. Până la ora meciului, însă, formaţia craioveană face ultimele pregătiri pentru a se prezenta într-o formă cât mai bună în primul meci oficial din acest an. După un cantonament reuşit, în care elevii lui Mulţescu şi-au încărcat bateriile, zilele rămase până la reluarea campionatului sunt atribuite unor ajustări de nivel tactic.

În Malta a fost o perioadă de muncă, de acumulări, de asamblare a unor jucători noi, în acelaşi timp de reconsiderare a unor jucători care nu au terminat sezonul prea bine. În acelaşi timp am căutat să cristalizăm un prim 14 pentru că vrem să fim aproape pregătiţi pentru primul joc. Săptămâna această va fi alocată unor retuşuri din punct de vedere tactic, pentru că nu se mai poate acumula, acum”, a declarat antrenorul craiovenilor, Gigi Mulţescu.

Stagiul maltez a avut din păcate şi aspecte mai puţin plăcut pentru echipa craioveană, prin accidentările suferite de Dumitraş, Markovic şi una din achiziţiile din această iarnă, Alex Barthe, jucători care vor rata restartul sezonului. Altfel, reluarea campionatului în această perioadă i se pare cam din scurt tehncianului CSU Craiova, care ar fi preferat ca meciurile să fie programate mai la finalul iernii pentru ca terenurile să aibă timpul necesar să redevină optime.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu eram pentru amânarea campionatului până când sunt terenuri practicabile. Pentru că echipa noastră este una cu un joc ofensiv, pe combinaţii, şi de aceea ne dorim terenuri bune”, a spus antrenorul.

Deşi există interes ale unor cluburi importante pentru jucătorii Craiovei, Gigi Mulţescu nu vrea să îşi piardă din actualii fotbalişti cel puţin până în vară, considerând că prioritar este îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon.

Mă bucură interesul oricărei echipe puternice pentru jucătorii noştri pentru că asta înseamnă că apreciază munca noastră, de aici, dat fiind că ei cresc sub oblăduirea noastră, a tuturor factorilor din club. Dar până în vară nu se pune problema ca cineva să plece, toţi trebuie să ne gândim la Craiova. Trebuie să rezolvăm problema play-off-ului, mai ales că vin câteva meciuri foarte grele”, a afirmat acesta.

Antrenorul formaţiei oltene a vorbit şi despre coeziunea echipei odată cu noile transferuri din această iarnă, dar şi alegerea de a-i oferi banderola de căpitan lui Andrei Ivan după plecarea lui Vătăjelu la Sparta Praga: “Dimitrov s-a încadrat foarte bine, a fost asimilat de echipă de parcă a fost de când lumea la Craiova. Și Alex Barthe începuse să se încadreze, să prindă din atitudinea echipei, dar din cauza accidentării avute nu ne vom baza pentru moment pe el. Dar nu trebuie uitat că grupul din tur a fost cel care a dus greul. I-am dat banderola lui Ivan şi i-am spus că trebuie să demonstreze că o merită, şi i-am dat termen până la finalul cantonamentului. A demonstrat în Malta că o merită, liderul s-a distins din grup, a fost pe zi ce trece mai responsabil, un coleg bun, a avut atitudinea corespunzătoare, a depus efort”

Alex Popescu e un kamikaze”

Gigi Mulţescu şi-a cooptat o serie interesantă de tineri pentru a cocheta cu echipa de seniori, pe câţiva dintre ei luându-i şi în cantonamentul din Malta. Impresiile pe care le-au lăsat puştii crescuţi la centrul de copii şi juniori al Craiovei sunt unele bune, mai ales doi dintre ei, Bîrzan şi Alex Popescu, la adresa cărora antrenorul formaţiei din Bănie a avut cuvinte de laudă.

Mi-au plăcut tinerii, au fost foarte harnici. Bîrzan, în primul rând, este un jucător care-mi place, tehnic şi foarte disponibil nu numai la efort, ci de a juca oriunde. L-am pus şi fundaş stânga, iar într-o zi nu am avut fundaş central şi mi-a spus că o face şi pe asta. Mi-a plăcut foarte mult felul lui de a fi, faptul că are tehnicitate, îndemânare foarte bună, l-am văzut implicat în contacte dure cu adversari puternici. Alex Popescu, la fel, este un kamikaze. I-am găsit postul cel mai bun – vârf pe partea stângă în formula 4-3-3, momentan pentru echipa a doua. E puternic, stângul bun, intră pe careu“.

Politica