miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Problemele personalului din Justiție, discutate la Minister

Vicepreşedintele Sindicatului Justiţia Oltenia, Mihai Ştefan, informează că în 30.01.2017, la sediul Ministerului Justiţiei a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale PROJUST şi conducerea ministerului, unde s-au discutat problemele referitoare la stabilirea valorii de referință sectorială la 405 lei, majorată cu 10%, conform  Deciziei  nr. 794/15.12.2016 a Curţii Constituţionale şi Legii nr. 293/2015.
Discuţiile au fost fundamentate şi pe hotărârile judecatorești definitive și irevocabile relevante, solicitându-se Ministerului Justiției emiterea unui punct de vedere către angajatori pentru a facilita emiterea deciziilor de reîncadrare a personalului auxiliar de specialitate și conex din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor aferente.
Reprezentantul Ministerului Justiţiei a menţionat că nu se poate impune angajatorilor aceste lucruri, întrucât MJ are calitate de ordonator principal de credite, ci îi incumbă obligația de a pune la dispoziție fondurile băneşti necesare asigurării salarizării, în măsura în care le vor fi cerute.
Reprezentanţii părţilor au decis, de comun acord, emiterea unei circulare către toate curțile de apel, în calitate de angajatori, în 31.01.2017, în vederea informării acestora despre problemele şi revendicările discutate şi a se face recomandări pe baza înscrisurilor prezentate.
S-a mai solicitat ierarhizarea categoriilor profesionale din cadrul familiei ocupaționale „Justiție” în funcție de rolul pe care îl au în ceea ce privește înfăptuirea actului de justiție, depunându-se şi o adresă în acest sens.

Politica