vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentarii de Olt şi-au luat certificatele de „aleşi”. Gigel Ştirbu şi Florin Iordache au lipsit de la ceremonie

Noii parlamentari de Olt şi-au primit, luni, certidicatele de aleşi, în cadrul unei ceremonii de la care a lipsit, motivat, deputatul PNL Gigel Ştirbu. Motivul absenţei sale de la ceremonia oficială fiind acela că a intrat în posesia certificatului de constatare a mandatului, luni dis-de-dimineaţă, cu câteva ore înaintea momentului anunţat pentru începerea evenimentului, după cum informează Olt-Alert. Nici deputatul PSD Florin Iordache nu a fost prezent. Acesta se afla la Bucureşti unde ocupă interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

La validarea mandatelor de către BEJ au fost prezenţi cei trei noi senatori, Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD) şi Siminica Mirea (PNL) şi deputaţii Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD) şi Mihai Niţă (ALDE), notează sursa citată.

,,E o mare onoare pentru noi să reprezentăm cetăţenii judeţului nostru în Parlamentul României, dar în acelaşi timp e şi o mare responsabilitate. Eu, fiind şi la primul mandat, merg în Parlamentul României cu credinţa ca românii să aibă un trai mai bun după cei patru ani de zile. De asemenea, România să fie condusă de români adevăraţi, care să iubească România. Ăsta e crezul meu, cu el merg în parlament”, a spus, după ceremonia de validare a mandatelor de parlamentar, Paul Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numele lui Stănescu este vehiculat pentru funcţia de ministru al Agriculturii în viitorul guvern al României, însă potrivit unor surse, pesedistul nu se arată prea încântat de o funcţie înaltă.

Potrivit olt-alert.ro, declaraţii a făcut şi senatorul Siminica Mirea, care a susţinut ideea că toţi noii parlamentari de Olt, indiferent de partidul din care provine fiecare, trebuie să facă echipă pentru binele judeţului.

Vom încerca să facem tot ceea ce este mai bun pentru judeţul nostru. Cu toţii trebuie să înţelegem un lucru, că judeţul nostru trebuie să fie un judeţ puternic, prosper, pentru că trebuie să avem o Românie prosperă. De asemenea, trebuie să înţelegem că dacă până acum am fost într-o competiţie, cred că de astăzi trebuie să facem echipă pentru binele cetăţenilor acestui judeţ”, a spus liberala Siminica Mirea.

PSD a obţinut în judeţul Olt patru mandate de deputat şi două de senator, liberalii – unul de senator şi unul de deputat, iar un mandat de deputat a fost atribuit ALDE.

Cei trei senatori de Olt sunt: Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PSD).

La Camera Deputaţilor, judeţul Olt va fi reprezentat de: Gigel Ştirbu (PNL), Florin Iordache (PSD), Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD), Mihai Niţă (ALDE).

La primul mandat de parlamentar sunt Paul Stănescu, Siminica Mirea şi Marius Iancu, în timp ce Florin Iordache este la al cincilea mandat consecutiv de deputat, toate în judeţul Olt.

Gigel Ştirbu şi Mihai Niţă sunt la al treilea mandat de parlamentar, iar Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu, la al doilea mandat.

 

sursa foto: olt-alert.ro

Politica