joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Ultimul Colegiu Prefectural. Prefectul ,,Transfer”, pe făraş!?

Prefectul Cristinel Pavel-,,Transfer” va rămâne în istoria Mehedinţiului ca fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu măcinat de grija zilei de mâine. Căci ,prefect fiind, şi-a obţinut cât ai bate din palme un transfer pe postul de director la Direcţia Judeţeană de Statistică Mehedinţi, pentru ziua când îi va cădea guvernul. Aceasta a fost o prioritate a dumnealui, o mare realizare în plan personal, cu care se poate ,,mândri”…

Prefectul Cristinel Pavel are zilele numărate în funcţie. Dar a avut grijă să cadă tot în picioare, căci şi-a asigurat postul de director la Direcţia Judeţeană de Statistică Mehedinţi. Până atunci face şi el ce e de făcut. La sfârşitul săptămânii trecute s-a convocat în şedinţă ordinară Colegiul Prefectural în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ. A fost ultima şedinţă de colegiu prefectural din anul 2016, în care s-au prezentat măsurile luate de serviciile publice deconcentrate (Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, ISU Drobeta, Direcţia de Poliţie Locală Drobeta Turnu Severin) privind protejarea populaţiei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie, prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a subliniat importanţa intensificării controalelor în târgurile organizate pentru vânzarea animalelor, precum şi cele organizate în vederea comercializării produselor alimentare de origine animală tradiţionale. „A avut loc ultima şedinţă a Colegiului Prefectural din acest an în care au fost prezentate de către serviciile publice deconcentrate principalele măsuri organizatorice luate pe perioada sărbătorilor de iarnă în ceea ce priveşte respectarea normelor legale referitoare la depozitarea şi vânzarea produselor agroalimentare, comercializarea materialelor pirotehnice şi a pomilor de Crăciun. În a doua parte a şedinţei a fost prezentat raportul de activitate al Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice”, a declarat prefectul Cristinel Pavel. S-a subliniat faptul că în această perioadă DSVSA Mehedinţi a dispus structurilor teritoriale să demareze acţiunile de control, care includ toţi medicii veterinari din cadrul DSVSA Mehedinţi, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, dar şi a circumscripţiilor sanitare veterinare zonale. De asemenea, în această perioadă, va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi au precizat că în perioada 14 – 31 decembrie a.c. au loc controale în domeniul producţiei, prelucrării, depozitării, transportului, distribuţiei şi comercializării alimentelor, inclusiv în sectorul alimentaţiei publice şi colective, verificarea instalaţiilor centralizate de aprovizionare cu apă potabilă şi unităţile de înfrumuseţare. Și Direcţia de Poliţie Locală va efectua controalele în pieţe, târguri în vederea verificării legalităţii activităţilor de comercializare a brazilor de Crăciun şi a documentelor legale de provenienţă şi va intensifica regimul de patrulare în parcuri, parcări auto, zone comerciale şi de agrement, precum şi în alte asemenea locuri publice pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Surse: Prefectul Cristinel Pavel ,,Transfer” îşi face bocceluţa

Policlinica Buna Vestire Craiova

Surse demne de încredere ne-au spus că prefectul Cristinel Pavel îşi face bagajele căci zilele lui sunt numărate în această funcţie. Băiat deştept însă, Cristinel Pavel – finul preşedintelui PNL Mehedinţi deputatul Virgil Popescu- şi-a asigurat ,,viitorul” printr-o metodă inedită, poate chiar suspectă. Concret , fiind prefect, a mers la tehnocraţi la Bucureşti şi cât ai bate din palme a reuşit în mod uimitor săşi ,,rezerve” postul de director la Direcţia Judeţeană de Statistică Mehedinţi. Cu alte cuvinte nu numai că şi-a rezolvat o problemă personală ,,prioritară” dar a făcut-o şi pe şest, pe muţeşte, fără vreun comunicat de presă în acest sens, crezând că nu se va afla . Combinaţia prefectului a răsuflat în presă aşa că a trebuit să dea o explicaţie. Cristinel Pavel a recunoscut că este vorba de un transfer de pe postul lui anterior de director executiv la Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi pe un post similar de conducere la Direcţia Judeţeană de Statistică Mehedinţi . Prefect în funcţie, dar totuşi avea mari temeri, îl măcina grija zilei de mâine. Și ca să stea liniştit şi-a rezolvat omul problema …Dar oare, câţi salariaţi, funcţionari, din Mehedinţi şi din România, reuşesc un astfel de ,,transfer”, care să aibă loc atunci când vor muşchii lor sau la momentul oportun, cum se spune în popor, când le cade guvernul? La această întrebare ar trebui să răspundă prefectul Cristinel Pavel -,,Transfer” . Dacă nu în faţa unor autorităţi ale statului, măcar în faţa oglinzii, în faţa propriei sale conştiinţe….

 

Politica