vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Tânărul ucis în Londra a fost înmormântat acasă

A plecat în lume pentru o viaţă mai bună, dar s-a întors acasă într-un sicriu. Este povestea dramatică a unui tânăr, de 29 de ani, din Mehedinţi, executat în stil mafiot în Londra, la doar două zile după ce ajunsese în capitala Regatului Unit.

Trupul fără viaţă al mehedinţeanului Ionuţ Lazăr a ajuns acasă la aproape două luni după ce a fost ucis, dar mama lui e revoltată că nu ştie în ce împrejurări a fost omorât fiul ei, iar misterul din jurul morţii sale este total. Ionuţ a fost condus pe ultimul drum de mamă, rude, prieteni şi consăteni din comuna Rogova. „Eu nu ştiu nimic. Este mort, dar eu nu ştiu ca mamă nimic. Am dreptul ca mamă să ştiu de ce copilul meu a murit nevinovat în două zile. A plecat joi şi sâmbătă a fost mort, domnule. La ora 12, ora Italiei a vorbit ultima dată cu mine. Iar la trei fără douăzeci şi cinci a fost împuşcat şi omorât”.  Astfel îşi începe povestea teribilă de viaţă această mamă disperată, care a rămas singură pe lume după ce mai întâi i-a murit soţul, iar acum fiul, în condiţii uluitoare. Femeia vrea să ştie de ce băiatul său a pierit într-un mod atât de barbar, executat de nişte oameni pe care nu i-a întâlnit niciodată. Ionuţ Lazăr plecase pe 20 octombrie în Londra, ajutat de un prieten din Timişoara, care i-a promis un loc de muncă în construcţii. Avea un serviciu în Timişoara, lucra ca agent de pază, dar avea 29 de ani şi cum probabil nu câştiga prea mult şi vroia o viaţă mai bună, a plecat la Londra. Spera să găsească acolo un loc de muncă mai bun. Dar visul i-a fost spulberat într-un mod cumplit la numai două zile după ce avea să ajungă în capitala Regatului Unit. Misterul din jurul morţii lui Ionuţ începe de aici. Mama povesteşte că bărbatul cu care a plecat l-ar fi dus să locuiască într-un apartament, într-un cartier nu tocmai liniştit. De altfel, locul respectiv este recunoscut de presa engleză ca fiind unul în care se face trafic de droguri. Astfel, la două zile după ce ajungea în Londra, într-o sâmbătă fatidică, în miez de noapte, uşa camerei lui Ionuţ s-ar fi deschis brusc. Ce a urmat nimeni nu ştie. Cert este că tânărul a fost găsit câteva minute mai târziu de poliţie, inert şi cu un glonţ în piept, în mijlocul apartamentului. Tânărul a fost executat, pur şi simplu, cu un pistol. Medicii nu au mai putut face nimic pentru viaţa acestui tânăr, care visa la o viaţă mai frumoasă.

Durerea unei mame venite din Italia

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mama lui Ionuţ a primit vestea în Italia, acolo unde lucra din momentul în care i-a murit soţul. Rămasă fără un sprijin, dar şi fără serviciu şi cu mulţi ani până la pensie, femeia a fost nevoită să plece din ţară să lucreze. Acum, ca săşi aducă băiatul acasă, a cheltuit tot ce strânsese într-un an şi jumătate de muncă.  „Toţi banii pe care i-am strâns în Italia i-am dat pentru a-mi putea repatria copilul, să-l aduc acasă. O sumă care a fost destul de importantă pentru mine, pentru care eu m-am sacrificat un an şi şase luni de muncă în Italia, să-i fac un cavou şi să-i cumpăr cele necesare. Acum am rămas singură, eu cu Dumnezeu. Soţul mi-a murit la 49 de ani, Iar copilul îmi moare la 29 de ani, mai avea o săptămână şi împlinea 29 de ani. Am rămas a nimănui, nu am pensie, nu am vârsta de pensie, nu am servici nu am nimic. Vreau să ştiu, statul român ce-mi recomandă, cum pot să trăiesc? Şi de ce să mai trăiesc. Vreau motivul să ştiu de ce a murit copilul meu, cine mi-a omorât copilul şi care a fost motivul. Pentru nu au avut niciun motiv să-mi omoare copilul. Băiatul meu a plecat să muncească în construcţii, aşa i s-a spus. Să lucreze în construcţii două luni după care trebuia să ne întâlnim, săşi aştepte mama care nu îl văzuse de un an şi două luni. Ionuţ era un băiat paşnic, liniştit, toată lumea poate să spună acest lucru. Nu era un băiat violent, nu folosea niciun fel de narcotice. El nu ştia cum arăta poliţia din localitatea în care stăm de 18 ani”,  a spus mama lui Ionuţ, printre lacrimi.Atât femeia cât şi rudele şi prietenii lui Ionuţ sunt nemulţumiţi că autorităţile britanice nu le comunică motivul morţii atât de violente a băiatului. În plus, mai sunt revoltaţi şi că trupul lui Ionuţ a fost păstrat în condiţii improprii în Marea Britanie.  „Am vorbit cu el cu o lună de zile înainte de a pleca, ne înţelegeam foarte bine. Asta este problema, nu ştim de ce a murit, pentru ce a murit, care este cauza morţii. El era un băiat cuminte, liniştit, la locul lui, nu supăra pe nimeni şi suntem nemulţumiţi că nu ne spune nimeni nimic concret”,  a declarat vărul lui Ionuţ Lazăr.  „Cum poate statul englez să-i dea drumul trupului unui om pe teritoriul lui fără acte, fără nimic şi în condiţiile astea, pus doar în doi saci mortuari. Nu am primit nimic, niciun act, doar actul ce l-a primit şoferul pe durata transportului. Iar în ce priveşte cauza morţii nu ne spune nimeni nimic. Doar nu mai sunaţi, nu mai insistaţi, când aflăm vă ţinem la curent, dar de unde”, a povestit unchiul băiatului.Presa londoneză scrie că în cazul morţii lui Ionuţ au fost arestate patru persoane, dar numai două ar mai fi acum după gratii. Între cei arestaţi este şi un tânăr de 18 ani, de origine arabă, recidivist.

sursa: jurnalmehedinti.ro

Politica