luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Americanii fac creşă de un milion de dolari, la Caracal

O creşă modernă va fi construită de americani în Caracal. Investiţia se ridică la un milion de dolari şi, potrivit documentaţiei de urbanism aprobate de Consiliul Local Caracal, va fi realizată prin Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară, care funcţionează în Baza NATO de la Deveselu.

Pentru construirea creşei, Primăria Caracal a pus la dispoziţie un teren de peste 2.000 metri pătraţi.

„Americanii dau undeva în jur de 800.000-1.000.000 de dolari, iar noi punem la dispoziţie această locaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este undeva spre marginea oraşului, dar aceasta a fost locaţia pe care am putut-o găsi, acolo am avut carte funciară. Ne-am fi dorit să fie undeva mai în centru. Susţinerea financiară este prin Unitatea de la Deveselu. Acum vom aproba, consiliul municipal, Planul Urbanistic Zonal, iar lucrările vor începe de la primăvară pentru că, iată, a venit sezonul rece şi nu se poate lucra. Va fi o clădire nouă, pe un teren de aproape 2.000 de metri pătraţi. Construcţia va avea câteva sute de metri pătraţi, fiind o creşă modernă cu toate dotările”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Liviu Radu, primarul din Caracal.

Edilul a adăugat că municipiul Caracal ar avea nevoie de investiţii şi în alte domenii, însă, deocamdată, partea americană are ca prioritatea investiţiile în infrastructura de educaţie, notează sursa citată.

„Este o problemă cu lipsa locurilor în creşe. Acesta este şi domeniul în care partea americană investeşte, educaţie, deşi poate că noi ne-am fi dorit investiţii către sănătate sau către locuinţe pentru tineri. Este un proiect pe care l-au implementat cu succes şi la Deveselu şi sperăm că va avea acelaşi succes şi la noi”, a mai afirmat Liviu Radu.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, reaminteşte MEDIAFAX, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

 

spot_img
spot_img

Politica