luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ucigaşul din Lipovu – 10 ani de puşcărie şi la rejudecare

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat a doua sentinţă  în cazul bărbatului, de 34 de ani, din comuna Lipovu, care,  anul trecut, a ucis o femeie, de 33 de ani, din aceeaşi localitate, lovind-o repetat în cap cu o bucată  de lemn, pentru că  i-a refuzat avansurile, după  care i-a aruncat cadavrul într-un lan de floarea-soarelui de la marginea comunei. Instanţa l-a condamnat pe inculpat tot la 10 ani de puşcărie, de această dată obligându-l şi la despăgubiri în valoare de 260.000 lei. Nici această hotărâre nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, o descoperire macabră  făcută  pe 13 iulie 2015, de un localnic din comuna doljeană  Lipovu, a îngrozit întreaga comunitate. Bărbatul s-a dus săşi verifice cultura de floarea-soarelui  şi a găsit cadavrul unei femei, în stare de descompunere  şi sfârtecat de animale, după  cum s-a stabilit ulterior. Localnicul a anunţat Poliţia, astfel că  la scurt timp poliţişti  şi procurori ai Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au ajuns la faţa locului  şi au demarat ancheta. S-a stabilit că  victima era Floriana Ploşteanu, de 33 de ani, din localitate, iar în urma autopsiei medicii legişti au confirmat că  moartea victimei a fost violentă  şi s-a datorat hemoragiei cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu  fractură, mai precis lovituri puternice în cap: moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei  şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură  multieschiloasă  de boltă  şi bază  de craniu. Leziunile traumatice s-au putut produce prin compresiune între două  planuri dure (călcare), lovire cu un corp dur. În urma unei anchete complexe, poliţiştii  şi procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au reuşit să  stabilească  cine a fost autorul faptei – Marius Marin, de 34 de ani, tot din Lipovu,  şi cum a procedat acesta.

Fapta s-a petrecut sâmbătă, 11 iulie 2015, după-amiaza, în jurul orei 15.00.Victima a plecat pe jos peste câmp, din Lipovu către Radovan. Pe drum s-a intersectat cu Marius Marin, zis ,,Traian al lui Zorinel”, care venea cu căruţa către sat. Bărbatul a trecut de ea, însă  s-a răzgândit, a întors căruţşi a pornit în urmărirea ei. A oprit-o  şi i-a cerut să  întreţină  relaţii sexuale cu el, însă  victima l-a refuzat. După  cum a declarat la audieri autorul, refuzul femeii l-a enervat aşa de tare că  a pus mâna pe o furcă  din căruţă  şi a început să  o lovească  în cap. I-a rupt hainele de pe ea, apoi, dându-şi seama că  a ucis-o, a urcat-o în căruţă  şi a dus-o către Radovan, aruncând-o în lanul de floarea-soarelui unde a fost găsită. Dimineaţa următoare, duminică, 12 iulie 2015, autorul a hotărât să  scape  şi de căruţa cu care transportase cadavrul victimei, aşa că  a demontat-o, a ascuns structura metalică  în spatele unei locuinţe abandonate, într-o zonă  cu vegetaţie sălbatică  înaltă  şşi-a cumpărat altă  căruţă, iar partea din lemn a ars-o. Procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj l-au reţinut, pe 14 iulie 2015, pe autor, l-au adus la Craiova pentru audieri, fiind apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar o zi mai târziu l-au prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile, iar de atunci este după  gratii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 4 februarie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în acest dosar. Inculpatul a recunoscut în faţa magistraţilor comiterea oribilei fapte  şi a cerut să  beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. În acest condiţii a fost condamnat la 10 ani de detenţie. Inculpatul dat  şi Ilie Ploşteanu au declarat apel împotriva sentinţei pronunţate pe fond, iar Curtea de Apel Craiova a admis, luni, 30 mai a.c., ambele apeluri, dispunând rejudecarea cauzei. În aceste condiţii dosarul a revenit la Tribunalul Dolj, instanţă care, luni, 31 octombrie a.c., a pronunţat cea de-a doua sentinţă. Inculpatul a primit aceeaşi pedeapsă, de 10 ani închisoare, şi este obligat să achite soţului şi celor doi copii ai victimei câte 80.000 lei: „Condamnă pe inculpatul MARIN MARIUS, la pedeapsa principală de 10 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului MARIN MARIUS durata reţinerii şi arestării preventive de la 15.07.2015 la zi. şi menţine măsura arestării preventive a acestuia. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Ilie şi obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 20.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune materiale şi la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Silviu Andrei, prin reprezentant legal Ploşteanu Ilie şi, obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune morale, precum şi la o prestaţie periodică de 250 lei/lunar începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la intervenirea unei cauze de modificare, încetare sau stingere a obligaţiei. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Marius Ilie, prin reprezentant legal Ploşteanu Ilie şi, obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune morale, precum şi la o prestaţie periodică de 250 lei/lunar începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la intervenirea unei cauze de modificare, încetare sau stingere a obligaţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.10.2016”, se arată în sentinţa Tribunalului Dolj.

 

spot_img
spot_img

Politica