vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspiraţie şi talent, la Aman

cezar-4Cezar Grigorescu este un elev pasionat de grafică şi design vestimentar, care studiază arte plastice la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova. La doar 15 ani, elevul are o adevărată colecţie de lucrări pictate pe care le-a expus, marţi, la Biblioteca Judeţenă Alexandru şi Aristia Aman din Craiova, pentru a fi admirată de cei interesaţi.

Expoziţia se numeşte Story datorită faptului că foarte multe lucrări, la prima vedere, nu au legătură una cu alta, dar împreună pot crea o poveste, depinde fiecare ce vede. Majoritatea lucrărilor conţin elemente compoziţionale, sunt nişte compoziţii grafice şi împreună formează o poveste. În principiu pictez pe hârtie, în tuş, creioane colorate, acuarele, tot ce ţine de grafică. Expoziţia va putea fi vizitată timp de 11 zile, cei care doresc pot veni s-o vadă. Studiez la Liceul de Arte şi la Palatul Copiilor. De mic copil am început să pictez, aveam foarte multă energie şi datorită bunicii mele mi-am descoperit talentul, ea m-a îndrumat spre artă”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Cezar Grigorescu.

Părinţi, colegi, prieteni, profesori coordonatori, cu toţii au venit să-l susţină pe Cezar la vernisajul expoziţiei de artă plastică intitulată STORY. Zeci de lucrări au fost expuse spre admiraţia curioşilor veniţi să vadă opera micului artist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe perioada frecventării cursurilor la Palatul Copiilor a obţinut diverse premii naţionale, internaţionale, este bursier al Fundaţiei Tinere Talente patronată de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta. Este o bursă meritată, binevenită, care îl ajută în susţinerea financiară a materialelor, în promovarea şi stimularea efortului de a continua cu o abordare serioasă, şlefuirea talentului. Putem vedea lucrări de grafică, desen, schiţe, design vestimentar, iar după cum o spune şi titlulatura expoziţiei, avem o desfăşurare narativă, grafică a unei lumi inspirate prin asocieri de nevăzut în realul cotidian. Exprimarea lui este efervescentă, uneori în căutarea detaliului, alteori a admosferei de basm. În profilurile de creaţie vestimentară putem vedea şi aici amprenta fantastică a unor năluci cu straie halucinante. Îl felicit şi îl asigur de sprijinul meu profesional, îi urez succes şi putere de muncă pe mai departe. Arta este un tărâm în care foarte puţini ajung şi tot mai puţini îl străbat. Îi doresc să-l străbată!”, a declarat Valentin Boboc, unul dintre profesorii coordonatori.

Cezar Grigorescu este bursier al programului „Tinere Talente” oferit de Fundaţia Principesa Margareta a României şi a participat la mai multe expoziţii de grup de la Teatrul Naţional din Bucureşti şi de la Ateneul Român organizate de fundaţie. A participat la Concursul Internaţional „Basmele Reginei Maria” ediţiile 2015 şi 2016 la care a luat premii. De asemenea, elevul studiază în paralel la Palatul Copiilor şi Școala Populară de Arte „Cornetti”, fiind coordonat de mentorii săi, Valentin Boboc, Ioana Flueraşşi Lidia Margelu.

 

Politica