vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Sustinem obiectivele Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania(ANOSR)

Prof.univ.dr.Romulus Lungu, prorector al Universitatii din Craiova, candidat ALDE DOLJ pentru Camera Deputatilor: ”Cele 15 revendicari ale ANOSR sunt legitime. ALDE le sustine si se va implica pentru rezolvarea lor”

Apreciem preocuparea constanta a ANOSR pentru modernizarea si democratizarea invatamantului universitar din Romania.

VIS-ul lor este legitim. Toate cele 15 revendicari date publicitatii ieri, sub sloganul Viitor Inseamna Studenti (VIS) sunt corecte. Pentru realizarea lor este nevoie de o vointa politica clara, orientata catre aceste obiective.S i de un dialog social autentic si permanent cu organizatiile studentesti, dincolo de momentele electorale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALDE sustine toate aceste obiective, si pe cele legate de o finantare adecvata si pe cele legate de meritocratie, transparenta, etica profesionala si buna guvernanta, si pe cele legate de calitatea reformei institutionale.

Un Buget corect pentru educatie va fi in masura sa rezolve o mare parte dintre cele 15 revendicari ale ANOSR. Modernizarea legislativa si adaptarea ei la viitor va asigura rezolvarea celorlalte cereri legitime.

De aceea, in Programul sau de guvernare ALDE propune cresterea graduala a Bugetului Educatiei astfel incat in 2020 sa ajungem la multravnitul si legitimul 6% din PIB. Astfel vom milita pentru cresteri anuale de 13-14% in 2017, 2018, 2019 peste ceea ce avem acum (3,7%).

Deasemenea ALDE pledeaza, in oferta sa , intre altele, si pentru clasificarea urgenta a universitatilor din Romania pe criterii de eficienta si performanta universitara (inclusiv de recunoastere internationala) si totodata pentru cresterea salariilor profesorilor in functie de performantele academice.

Iata asadar cateva puncte de convergenta intre obiectivele ALDE si obiectivele ANOSR.

ALDE Dolj, care are in randurile sale multi studenti isi manifesta disponibilitatea la un dialog real, asezat, cu organizatiile studentesti din Craiova acum cand finalizam oferta noastra electorala pentru alegerile parlamentare dar si dupa alegeri atunci cand vom putea face lucruri concrete in sprijinul obiectivelor noastre comune.

Politica