luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe procesul! Contestaţie respinsă pentru secretara penală de la „Gheorghe Bibescu”

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, contestaţia formulată de secretara Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului în care este acuzată de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată.  În aceste condiţii, judecătorii urmează să stabilească primul termen al procesului. Anca Daniela Chivu, condamnată în iunie a.c. la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, într-un alt proces, a ajuns după gratii în februarie, fiind suspectată că a cerut şi primit sume cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova. Pe 26 iulie a.c. a fost pusă în libertate din arestul la domiciliu.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, 16 septembrie a.c., contestaţia secretarei șefe de la Şcoala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, împotriva hotărârii din 30 iunie a Tribunalului Dolj prin care i s-au respins cererile și excepţiile invocate și s-a dispus începerea procesului în care mai este judecată o altă femeie, Anca Emilia Amărăzeanu:„Respinge contestaţia formulată de contestatoarea inculpata Chivu Anca Daniela împotriva încheierii de cameră preliminară de la 30.06.2016 pronunţată de Tribunalul Dolj ca nefondată. În baza art. 275 alin 2 C.p.p., obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 16.09.2016”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj mai multe denunţuri ale unor persoane care sesizau faptul că, în perioada 2015 – 2016, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, secretara de la Şcoala Gimnazială nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova le-a cerut sume de bani cuprinse între 1.000 lei şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ. Miercuri, 10 februarie a.c., la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar şi la unitatea şcolară unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, fiind găsite şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie a.c., a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 de zile. Pe 20 aprilie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată pe Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială nr. 36 ”Gheorghe Bibescu” Craiova pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. În plus, în acelaşi dosar mai este inculpată o femeie, Anca Emilia Amărăzeanu, care i-a dat şpagă secretarei pentru a-i rezolva angajarea la o şcoală din municipiu. Între timp secretara a fost plasată în arest la domiciliu, iar acum a scăpat şi de această măsură. Pe 30 iulie a.c., dosarul a ieșit din camera preliminară, judecătorii de la Tribunal constatând legalitatea probelor și a rechizitoriului, respingând excepţiile şi cererile formulate inculpata Anca Daniela Chivu. Femeia a făcut contestaţie, soluţionată acum de Curtea de Apel Craiova, astfel că urmează să înceapă procesul pe fond.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte dosarul înregistrat la Judecătoria Craiova pe 10 decembrie 2015, în care Anca Daniela Chivu a fost acuzată de fals intelectual pentru că ar fi modificat fişa matricolă a unui elev, contra unei sume de bani, pe 23 iunie a.c., femeia a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Cauza este acum la Curtea de Apel Craiova, unde se judecă apelul inculpatei.

 

 

Politica