vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mărturia unei gorjence surprinsă de cutremurul din Italia: „Am plecat şapte kilometri, pe jos, până la copii”

O femeie din Târgu Jiu, plecată în Italia la muncă, a povestit, pentru Pro Tv, coşmarul pe care l-a trăit la cutremurul de săptămâna trecută.

„Am trecut printr-un coşmar de nu vă pot descrie. Am luat cheile de la maşina, un telefon şi am ieşit. 10 minute am stat în faţa casei. Lumea ţipa. Am crezut că nu e nimic grav. Am încercat să sun la cumnata şi sora mea, şi nimic. Am plecat cu maşina şi… un copac picat, o stradă blocată, garduri, o vilă picată. Am început să ţip, am mers peste dărâmături desculţă, de mână cu soţul meu, am căzut, m-am ridicat. Am mers 7 kilometri, pe jos. Ne-a prins o maşină, ne-a luat până la copii, nu credeam că le mai găsim în viaţă. Ele au venit să muncească la fragole… Știam că e casa veche. Când am ajuns acolo, le-am găsit în faţa bisericii, erau desculţe, în pijamale, plângeau. Fata mea era lovită la cap şi la spate. Au aterizat de la etajul 2 la etajul 1, cu patul, s-a dărâmat acoperişul tot, cumnata mea a rămas suspendată pe o ţeava de gaze. Au ieşit pe o fereastră, pe o perdea. Au scăpat şi mulţumim lui Dumnezeu că suntem toţi în viaţă„, a povestit Ioana Popescu, pentru Pro Tv.

Reamintim că doljeanca Aurelia Dăogaru şi soţul său Fabio Graziani şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia. Fiul lor a fost, însă, salvat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica