vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul prefectului județului Dolj, în zi aniversară, pentru Batalionul 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu”

Discursul prefectului judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, rostit cu prilejul ceremonialului militar-religios dedicat acordării Drapelului de Luptă Batalionului 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” şi sărbătoririi a 55 de ani de la înfiinţarea unităţii:

“Sunt deosebit de onorat să mă aflu alături de dumneavoastră în acest moment marcat de două evenimente atât de importante în viaţa bravilor militari doljeni – sărbătorirea a 55 de ani de la înfiinţarea Batalionului 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” şi înmânarea Drapelului de Luptă al unităţii.

Cu acest prilej aducem un omagiu devotamentului şi disponibilităţii tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Batalionului 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu”, dar şi a celor care, în aceste 5 decenii şi jumătate au contribuit la câştigarea renumelui de care se bucură astăzi această unitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aveţi toate motivele să fiţi mândri de rezultatele obţinute de-a lungul timpului în care v-aţi făcut datoria faţă de ţară şi faţă de semeni. Şi aici doresc să amintesc atât participarea dumneavoastră în numeroase misiuni în Irak şi Afganistan, dar mai ales implicarea pe care aţi avut-o în timpul inundaţiilor care au avut loc în sudul judeţului Dolj în anul 2006, atunci când aţi depus tot efortul pentru a transporta materiale şi alimente pentru sinistraţi.

Astăzi putem afirma cu mândrie că, prin realizările sale şi prin calitatea oamenilor săi, Batalionul 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” face cinste Garnizoanei Craiova.

De asemenea, înmânarea Drapelului de Luptă, aprobat prin decret prezindenţial, un simbol naţional care se bucură de deplina preţuire în breasla din care faceţi parte, reprezintă încă o dovadă de recunoaştere a vitejiei şi a gloriei ostaşilor români. Pe câmpul de bătălie pentru apărarea țării, la instrucție, în misiunile din teatrele de operații, Tricolorul îi însoțește pe militari, ducând cu el dorința națiunii române de a-și afirma deplina independența și suveranitatea, de a avea relații bazate pe încredere și respect reciproc cu toate popoarele lumii.

La ceas aniversar, în numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, dar şi al meu personal, doresc să vă mulţumesc pentru modul ireproşabil în care vă faceţi datoria. Vă urez succes în îndeplinirea nobilei dumneavoastră misiuni!

La mulţi ani, bravi militari!” – prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

Politica