duminică, iunie 2, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova «va îmbrăca» haine noi

Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova va fi dotată cu mobilier şi aparatură nouă. Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 12.00 şi începând cu ora 14.00 la Spitalul Orăşenesc Segarcea. În cursul anului 2013, Salvaţi Copiii a reuşit să doteze prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi.
Datorită generozităţii contribuabililor prin campania 2% dar şi a companiilor şi persoanelor fizice, în acest an se vor investi 2.074.000 de lei în dotarea altor 27 de secţii de nou-născuţi din Piteşti, Bacău, Braşov, trei maternităţi din Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iaşi, Hârlău, Târgu-Mureş, Piatra-Neamţ, Petroşani, Roman, Ploieşti, Sibiu, Botoşani, Vatra-Dornei, Arad, Timişoara, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca şi dezvoltarea de programe de educaţie şi suport pentru 5.000 de beneficiari din comunităţi defavorizate. Evenimentul va avea loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cât şi la Spitalul Orăşenesc Segarcea, când, reprezentanţii Salvaţi Copiii alături de ambasadorul programului Fiecare Copil Contează – Amalia Năstase, vor înmâna maternităţii echipamentele achiziţionate în urma campaniei.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care  militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În anul 2009, Save the Children International a lansat, la nivel mondial, campania  Every One, prin care organizaţia şi-a propus reducerea mortalităţii infantile şi asigurarea unor condiţii mai bune de îngrijire şi creştere a copiilor în vârstă de până la cinci ani, în conformitate cu Obiectivul 4 de Dezvoltare a Mileniului.
În anul 2013, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doteze 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din România prin campania de strângere de fonduri „Bun venit pe lume”. Datorită generozităţii contribuabililor prin campania 2% dar şi a companiilor şi a persoanelor fizice, în acest an vom investi 2.074.000 de lei în dotarea altor 27 de secţii de nou-născuţi din: Piteşti, Bacău, Braşov, trei  maternităţi din Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Petroşani, Iaşi, Hârlău, Târgu-Mureş, Roman, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Sibiu, Botoşani, Vatra-Dornei, Arad, Timişoara, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca şi dezvoltarea de programe de educaţie şi suport pentru 5000 de beneficiari din comunităţi defavorizate.  
Dotarea secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova constă într-un incubator performant şi un monitor funcţii vitale, în valoare de 12 500 de euro.

spot_img
spot_img
spot_img
Articolul precedent
Articolul următor

Politica