miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Clădire nouă pentru Ambulatoriul de la Maternitate

Consiliul Județean Vâlcea a depus, zilele trecute, proiectul pentru extinderea Ambulatoriului de la Maternitate. Se va construi o nouă clădire, cu trei etaje, pe fonduri europene nerambursabile.

„Am depus proiectul pentru o nouă investiție pe care o vom realiza, din fonduri europene, pentru sănătate vâlcenilor.

Este vorba despre extinderea Ambulatoriului de la Maternitate, prin construirea unei noi clădiri cu 3 etaje, cu o suprafață de 1.270 mp, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul, în valoare de aproape 5 milioane euro, mai cuprinde și dotarea cu mobilier și aparatură medicală de înaltă performanță: ecografe, aparate EKG, turn endoscopie digestivă și colonoscopie, monitoare funcții vitale etc.

Pentru implementarea acestui proiect, vom accesa o finanțare europeană prin Programul Sănătate, astăzi fiind încărcate în platformă documentațiile în vederea obținerii finanțării”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Acesta a mai menționat că a fost scos la licitație contract de proiectare pentru obiectivul de investiții ce cuprinde modernizarea în integralitate a clădirii Maternității vâlcene, în care ar urma să fie investite aproximativ 12 milioane euro, din fonduri europene.

Politica