joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au scăpat victoria printre degete

Cum era de aşteptat, Gaz Metan Mediaş şi-a vândut scump pielea pe teren propriu. Locul pe care echipa îl ocupa în clasament înaintea meciului cu oltenii de la SCM “U” nu arăta neapărat că Mediaşul are lot de locul 11 şi cel mult că sunt probleme la nivelul echipei. Despre antrenor ce să mai vorbim. Acestea au fost depăşite tocmai cu SCM, sâmbătă seara, medieşenii câştigând după un meci dramatic restanţa din etapa a zecea. Partida a început sub semnul echilibrului şi s-a desfăşurat la fel. În primele 10 minute s-a alergat mult, fazele scurte făcând ca jucătorii să se întrebuinţeze serios din punct de vedere fizic.  

A ieşit repede în evidenţă faptul că va fi un meci de uzură în care apărarea mai eficientă, mai bine aşezată în teren şi mai disciplinată va face diferenţă, pentru că pe atac lucrurile au stat sub semnul realizărilor individuale. Statisticile meciului demonstrează faptul că cele două echipe au loturi de valori apropiate sau mai bine zis concretizează evoluţia de sâmbătă seara. Astfel, pe parcursul întâlnirii s-au înregistrat nu mai puţin de 11 schimbări de lider dar şi nouă egalităţi. Au fost şi două “rupturi” de meci, în sensul că Mediaşul s-a distanţat în overtime la nouă puncte pentru ca SCM să aibă un avantaj de 12 în minutul 35 şi 52 de secunde.

Cert este că partida a fost una echilibrată, ritmul fiind menţinut de jucători precum Seals sau Popescu, de la oaspeţi, şi Tsiaras, Kemp sau Shiloh, de la Mediaş.  S-a dovedit pe final că cine a avut nervii mai tari, a greşit mai puţin şi a fost mai bine instruit de banca tehnică a câştigat.După cum aminteam, finalul de joc a fost un adevărat thriller pentru olteni. Cu aproape patru minute înaintea finalului, după o reuşită de la peste şapte metri a lui Maric, Craiova s-a distanţat la 12 puncte, scorul fiind de 78-66. Ceea ce a urmat de aici înainte este demn de consemnat în cărţi de genul “nu faceţi ca ei”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Crezându-se învingători mult prea devreme, craiovenii au cedat iniţiativa şi au reuşit contra performanţa de a fi egalaţi şi până la urmă învinşi în repriza de prelungiri. Incredibila cădere psihică a craiovenilor este greu de înţeles, la fel ca şi reacţia băncii tehnice care nu a găsit resursele de a remonta jucătorii introduşi pe teren dar nici schemele câştigătoare.

A fost un final de meci în care Nisic şi-a arătat limitele, dar este drept că a fost ajutat şi de “ciupiturile” brigăzii de arbitrii care a dat un antisportiv la Maric, jucătorul fiind înainte de aceasta faultat sau de greşeala lui Seals care a faultat aiurea după o repunere prea rapidă a mingii de sub propriul panou. În fine, mai trebuie spus că în minutul 30 şi 27 de secunde mai exista un avantaj de cinci puncte (79-84), pentru ca finalul să consemneze egalitatea: 80-80.

Deşi au avut atacul în ultimele 20 de secunde, oltenii s-au încurcat în minge şi nu au reuşit nici măcar să obţină un fault. În overtime pe teren a existat o singură echipă şi aceea a fost cea gazdă.  Pentru SCM au jucat Sokk (7), Seals (20), Kovac (13), Hallik (3) şi Popescu (18), Tyler (10), Căpuşan (5) şi Maric (12). În această partidă nu a jucat Bureau, care se spune că este accidentat. Să sperăm că nu suferă de aceeaşi “boală” ca Dzambic.

Politica