marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de milioane de euro, din Craiova, pentru “regele asfaltului” din Argeș?

Zeci de milioane de euro ar fi pregătite pentru General Trust Argeș, firma lui Cătălin Spătaru, cunoscut ca “regele asfaltului” de Aregeș , om de afaceri acuzat de evaziune fiscală, violență și abonat mulți ani la bani publici, pentru întreținerea covoarelor asfaltice din județe Olteniei.

Este vorba despre atribuirea unui contract-cadru de aproape 80 milioane euro, iar un scandal monstru este pe cale să izbucnească la CNAIR – DRPD Craiova, scrie nouapresă.ro.

Unele dintre firmele care au depus oferte la licitație au fost eliminate nelegal, astfel încât grosul fondurilor să ajungă la firma lui Spătaru, partener, între altele, de vânătoare al unuia dintre directorii CNAIR, spun sursele nouapresă.ro. Jurnaliștii au solicitat DRDP Craiova informații despre licitație și motivele eliminării unor ofertanți. Până acum nu au primit un răspuns.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cătălin Spătaru, omul care se află în spatele firmei SC General Trust SRL Piteşti, este finul chestorului Ion Stoica, ex-comandant al IPJ Vâlcea, fost comandant al IPJ Olt (recunoscut ca fiind un apropiat al PSD) şi fost adjunct al şefului IPJ Argeş, notau jurnaliștii de la ziaruldevâlcea.ro, într-un articol legat de un contract pe bani publici câștigat de “regele asfaltului”.

În 2012, Cătălin Spătaru a fost reținut și apoi s-a dispus arestarea lui preventivă, într-un dosar prinvind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro. Inițial, conform anchetatorilor, Spătaru s-a sustras cercetărilor și a fost dat în consemn la frontieră.

30 de percheziţii în cinci judeţe au făcut atunci  procurorii DIICOT Mehedinţi, fiind vizate 34 de persoane. Liderii grupării, doi rromi din Strehaia, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, scria la vremea respectivă zf.ro.

Spătaru nu a fost imediat dus la audieri, pentru că nu era de găsit. S-a prezentat mai târziu la Tribunalul Mehedinți. Întrebat unde a stat în tot acest timp de când este căutat, Spătaru a răspuns că a fost „să se iubească”. El a mai fost vizat și în alte anchete, încheiate fără rezultat, după cum scrie cancan.ro

În 2011, el a fost acuzat că a bătut-o pe interpreta de muzică populară, Emilia Ghinescu, cu care avusese o relație.

Potrivit presei, firma lui Spătaru a avut de-a lungul anilor, mai multe contracte cu statul pentru asfaltări, alimentare cu apă, dar și deszapeziri.

Conform datelor publice, anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de peste 130 milioane lei.

Politica