marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria vrea camere video rotative pentru toate cimitirele din Craiova

Cimitirele din Craiova nu sunt păzite eficient, chiar dacă RAADPFL și Poliția Locală ar trebui să se ocupe de acest aspect. În cadrul ședinței Consiliului Local, din data de 26 mai, unul dintre consilieri a certu suplimentarea numărului de paznici din cimitire, pentru a fi evitate pagubele pe care unii oameni le provoacă.

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a explicat că numărul paznicilor nu poate fi suplimentat și că nimeni nu le poate interzice craiovenilor să intre în cimitire, pentru că este vorba despre domeniul public. Totuși, autoritățile locale au în vedere achiziționarea unor camere video rotative, care să supravegheze cimitirele.

Primăria vrea să doteze cimitirele cu respectivele camere, dar cu bani europeni, lucru care nu este posibil în acest moment: „RAADPFL primește o sumă de bani doar pentru a curăța aleile, care mărginesc toate aceste parcele din cimitire. Nu se poate intra pe porțiunea de concesionare a terenului, pentru că RAADPFL nu are voie să îl curețe. Suntem în analiză, să intrăm în vigoare cu o hotărâre de Consiliu Local, prin care, în 2007 s-au scutit de taxa de întreținere a locului de veci un număr foarte mare de cetățeni. În atribuția cetățeanului intră, fără să plătească o taxă, să își curețe locul de veci, dar nu se face acest lucru. Cea mai mare problemă este că paza este oferită de RAADPFL, la hectarele care sunt. În proiectele noastre și în studiul de fezabilitate sunt prinse camere video rotative pentru toate cimitirele, însă nu s-a deschis un ghid pe fonduri europene, pentru că costurile sunt enorme. Așteptăm să apară ghidul și să intrăm cu aceste camere, pentru că cimitirele sunt domeniu public. Nu poți interzice cuiva să intre în cimitir, chiar dacă ai pază. Există colaborare cu paza RAADPFL și cu Poliția Locală Craiova, care pot interzice să distrugă lucruri”, a explicat Aurelia Filip.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica