marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1 Decembrie, în Slatina. Prin ploaie, la coadă la cârnați: “Este mâncare bună”

 

Şi în acest an, după parada militară de 1 Decembrie, slătinenii s-au aşezat la coadă pentru a primi una din cele 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, oferite de municipalitate. Ploaia care a căzut necontenit nu i-a descurajat pe oameni.

24271278_1696267410394741_1625818152_o

 

Cei prezenţi la manifestările de Ziua Naţională au fost invitaţi să guste din deja tradiţionala fasole cu cârnaţi şi vin fiert, municipalitatea pregătind 2.000 de porţii. Buna dispoziţie fost asigurată de artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, care vor urca pe scena amplasată pe Esplanadă, iar oamenii au aşteptat conştiincioşi să le vină rândul.

Ei n-au ţinut cont de faptul că plouă, iar temperatura atingea timid 5 grade Celsius.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aşteptăm la coadă de când s-a terminat parada. Nu contează că plouă, contează «friptura». Am fost şi anul trecut şi este mâncare bună, la ceaun. Este deja o tradiţie”, a declarat un bărbat.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au găsit deja reţeta ideală pentru preparatul intrat în tradiţie pentru a fi servit de 1 Decembrie.

 

„Pentru fasolea pregătită astăzi s-au folosit cantităţile obişnuite unui asemenea preparat. Vorbim aici de aproximativ 200 de kilograme de fasole, 60 de kilograme de ceapă, 30 de kilograme de morcovi. Apoi, s-au adăugat alte cantităţi, cum ar fi 20 de litri de ulei sau cimbru. De asemenea, pe lângă cele aproximativ 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, s-au fiert circa 300 de litri de vin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Pe lângă fasolea cu cârnaţi şi vinul fiert, organizatorii n-au uitat nici de buna dispoziţie, dansatorii şi interpreţii Ansamblului „Doina Oltului” încălzind atmosfera cu momentele lor artistice.

Totodată, sute de slătineni, printre care şi mai mulţi copii, au participat, vineri dimineaţă, la manifestările organizate în centrul oraşului, de Ziua Naţională, în ciuda ploii care a căzut fără oprire.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional, urmată de transmiterea unor mesaje privind însemnătatea zilei, după care oficialităţile, reprezentanţii principalelor instituţii din judeţ şi cei ai partidelor politice au depus coroane cu flori la statuia domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Printre cei prezenţi la manifestare s-au numărat prefectul Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ şi viceprimarul Gigi Vîlceleanu, dar şi reprezentanţi ai bazei NATO de la Deveselu, căpitanul James Craycraft, comandant al părţii americane a bazei, şi comandorul Răzvan Brătulescu, ofiţerul superior pentru partea armatei române. Aceştia din urmă au fost însoţiţi de un detaşament de puşcaşi marini.

 

Reprezentanţii Primăriei Slatina au împărţit participanţilor 2.000 de steguleţe tricolore, tot atâtea cocarde şi 400 de fulare tricolore.

Cel mai aşteptat moment al manifestărilor a fost parada militară. Pe lângă militari, jandarmi, poliţişti şi pompieri, cei prezenţi au putut vedea şi trei TAB-uri ale Armatei Române, dar şi autospecialele de intervenţie ale ISU.

 

Politica