vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ 8 tone de tutun, ascunse într-un TIR cu detergent, oprit în vama Bechet

 

Aproape opt tone de tutun vrac au descoperit polițiștii de frontieră doljeni într-un automarfar ce urma să intre în țară prin vama Bechet. Tutunul era ascuns printre paleți cu detergent. Șoferul, un cetățean polonez, a susținut că nu știa că transportă și tutun.

“În data de 30.11.2017, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetățeanul polonez Leszek P., în vârstă de 48 de ani, la volanul unui automarfar. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, detergent din Grecia, pentru o firma din Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, polițiștii de frontieră doljeni au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet pentru efectuarea unui control amănunțit asupra automarfarului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, in compartimentul marfa, printre paleţii care conţineau detergentul vrac, au fost descoperiţi,  ascunşi prin metoda capac,  22 de paleţi în care se aflau colete ce conţineau tutun vrac, mărunţit.

Cu ocazia cercetărilor, şoferul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă pentru tutun şi a declarat că nu ştia despre existenţa acestuia din interiorul automarfarului”, potrivit Poliției de Frontieră Dolj.

tutun-vrac

Întreaga cantitate de tutun vrac, respectiv 7.920 kg, a fost ridicată de către lucrătorii vamali în vederea expertizării. Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere sau scoatere din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politica