Craiova așteaptă încă 20 de autobuze electrice noi. Fonduri europene și pentru 23 de stații de încărcare

Anghel Catalin

Proiectul de modernizare a sistemului de transport public de călători din Municipiul Craiova prin, achiziția de autobuze electrice și extinderea sistemului de management al traficului și cheltuielile aferente acestuia au ajuns în atenția consilierilor locali din Bănie, care vor lua o decizie în acest sens, în ședința de joi.

Autoritățile locale așteaptă finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Vest 2021-2027, Prioritatea 4 – „Mobilitate urbană durabilă”. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 76.576.979,58 lei (inclusiv TVA), din care contribuția din bugetul local ar urma să fie de 1.678.607,91 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.528.538,20 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

Proiectul are drept scop creșterea atractivității și eficientei sistemului de transport public local din municipiul Craiova prin implementarea unor masuri integrate ce vizeaza îmbunătățirea transportului public de călători cu autobuzul și descurajarea utilizării transportului privat. Proiectul are 2 componente: Achiziția de autobuze electrice și extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate.

Obiective specifice ale proiectului constau în:

  • creșterea eficienței transportului public din municipiul Craiova prin extinderea sistemului inteligent de management al traficului cu 12 intersecții, dintre care 11 interesectii pe str Raului si interesectia strazii Pelendava cu str. Brestei;
  • cresterea sigurantei si confortului cetatenilor care utilizeaza transportul public cu autobuzul prin achizitionarea a 20 autobuze electrice noi, 20 statii cu incarcare lenta si 3 statii cu incarcare rapida.

    Creșterea frecvenţei de circulație și scăderea timpilor de așteptare în staţii vor fi posibili prin implementarea proiectelor ce au ca obiectiv general dezvoltarea sistemului de transport public, respectiv achiziţia de mijloace de transport noi, implementarea sistemelor inteligente de trafic, reabilitarea/construirea infrastructurii rutiere și a altor echipamente care vor conduce la un sistem public de transport eficient și durabil.

    Distribuie acest articol