miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Lipsă de albastru de metilen, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Albastrul de metilen este necesar în intervențiile chirurgicale

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se confruntă cu o lipsă de albastru de metilen necesar în intervențiile chirurgicale. Conform reprezentanților spitalului, această situație nu este izolată și afectează și alte unități medicale din zonă. În acest sens, spitalul a inițiat procedurile necesare pentru achiziționarea urgentă a produsului și speră că vor fi depuse oferte cât mai rapid posibil, conform gorjtv.ro.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se confruntă cu lipsa completă a soluției injectabile de albastru de metilen în farmacia sa. Pentru a gestiona situația, spitalul caută sprijinul altor unități spitalicești până când problema va fi rezolvată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absența furnizorilor reprezintă o problemă majoră pentru unitățile medicale din județele Gorj și Mehedinți în gestionarea crizei de albastru de metilen. Situația ar putea fi remediată săptămâna viitoare, în cazul în care furnizorul va reuși să își actualizeze stocul. În caz contrar, se va recurge la căutarea dozelor necesare în alte spitale din țară.

Politica