vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Bulgar prins cu 19.000 de țigarete la Calafat

Un cetățean bulgar a fost prins cu 19.000 de țigarete la intrarea de la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat de către oamenii legii. În urma unui control, polițiștii de frontieră, au descoperit ascunse 19.000 de țigarete (950 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 22.380 lei. Acestea erau ascunse în mașină.

„În data de 19.06.2024, în jurul orei 00.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism, care circula pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunse printre bagajele personale, în două genți, cantitatea totală de 15.200 de țigarete (760 pachete de țigări), diverse mărci, având aplicat timbru fiscal bulgăresc, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 17.480 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor”, au declarat polițiștii doljeni de frontieră.

Față de șoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Politica